Losev

Vedaş Taşeron İşçilerden İş Bırakma Eylemi

Videoyu Aç Vedaş Taşeron İşçilerden İş Bırakma Eylemi
A
a

Bitlis merkez ve bağlı Güroymak ve Mutki ilçelerinde Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinde (VEDAŞ) çalışan taşeron işçiler, mevcut haklarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Kentteki Ulu Cami önünde bir araya gelen işçiler adına basın açıklamasını okuyan Emrullah Kınay, haklarının verileceği ana kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Yıllardır taşeron şirketlerde emeklerinin karşılığı ödenmeden çalıştırıldıklarını ifade eden Kınay, şöyle konuştu:

"Her gün işçi sağlığı güvenliği malzemeleri verilmeden, direk tepelerine yollandık. Her ihale dönemi geldiğinde ise çalışma koşullarına düzeleceğine dair çeşitli sözler verildi. Ancak hiçbiri yerine getirilmedi. Çalışan işçiler taşeron şirketler ile baş başa bırakıldı. Yapılan tehditler ile boş senetlere imzalar attırıldı. İşten atılma tehditleri ile de kölece çalıştırıldı. Bugüne gelindiğinde ise yeni bir ihale dönemi ile karşı karşıyayız. Şirket yetkilileri işçilerin önüne kölece çalışma anlaşması sunuyor. İmza atmamızı bekliyor. Anayasal bir hak olan sendika seçme özgürlüğümüze müdürler tarafından müdahale ediliyor. İstifa etmemiz bekleniliyor. Cevabımız çok açık ve net. Kölelik sözleşmenizi imzalamıyor, sendikamızdan istifa etmiyor, direnişi seçiyoruz."

Verilen vaatlerin direnişlerini bozmayacağını belirten Kınay, taleplerinden geri adım atmayacaklarını kaydetti.

Kınay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz çalışan işçiler haklarımız ve hak ettiklerimiz için mücadeleyi kavgayı seçtik. Sendikalı olduk. Taleplerimizi birleştirerek, tek yumruk olarak bugün burada bir uyarı eylemi gerçekleştirmekteyiz. Gördüğünüz gibi yalnız değiliz. Emek ve meslek örgütleri bizimle. Baskılarınız, tehditleriniz devam ettiği takdirde önümüze kölelik sözleşmeleri çıkarılmaya devam ettiği takdirde sendikadan istifa etmemiz istendiği takdirde, bu yapılan eylemler kalıcı koşulların yaratılması için mücadeleyi büyüteceğiz. Şirket yetkililerinin türlü vaatler ile direnişimizi kırma çabaları boşunadır. İşçi arkadaşlarımız ile oluşturduğumuz taleplerimizden asla geri adım atmayacağız"

Açıklamanın ardından işçiler 2 saatlik iş bırakma eylemi yaptı


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.