Vedaş ne iş yapar! Ben biliyorum vatandaşı perişan eder!

Vedaş ne iş yapar!... Ben biliyorum vatandaşı perişan eder!... Uzun bir aradan sonra sizlerle birlikte olmak inanın çok güzel. Şöyle verdiğimiz aradan ve sizlerden ayrı kaldığımız günlerden bu yana, İlçemizde öyle garip şeylere şahit olup, duyuyordum ki!.. Sormayın gitsin?

A
a

Bundan bir kaç yıl önce kısa adı TEDAŞ olan elektrik kurumu hükümet tarafından özelleştirilerek, Vangölü Elektrik dağıtım A.Ş'ye ihale edildi. İhale edilmesiyle birlikte, Bitlis ve İlçelerinde 1980 yıllarında dahi yapılmayan zulümler, VEDAŞ tarafından yapılmaya başlandı!...

Birikmiş elektrik borcu olan kullanıcıların, bayram üzeri olmasına rağmen, elektrikler kesilerek mağduriyet ve bezdirme politikasını sürdürerek, Bitlis bölgesinde yaşayan ve elektrik kullanan hemen hemen bu kuruluşa borcu olan vatandaşlar kendilerine bayramı zehir ederek, elde avuçta ne varsa VEDAŞ'a ödemek zorunda kaldı ve bayramı kendisine zehir edip kurban dahi kesmedi.

Hani borçtu ödemek gerekiyordu. Bu kesinti uygulaması keşke özelleşmeden önce de olsaydı, vatandaşlar bu kadar sıkıntıya girmeselerdi?

Şimdi bu anlatıklarım neden bu güne kaldı düşüncesini uyandırabilir hafızalarda!...

Şimdi konumuza geçelim..

İlçemize bağlı Sahil Mahallesi, eski adıyla Hal Caddesi yeni adıyla Faki Hüseyin Sağnıç Mahallesi, eski hal civarında tam bir haftadır vatandaşlara VEDAŞ zulmü uygulanıyor? Bir arıza var tam tamına bir haftada giderilemedi. Para tahsil etmede belkide Türkiye ortalamasında birinci olan VEDAŞ, bir gün faturasını ödemeyen abonesinin elektriğini keser, vatandaşı mağdur eder. Üstüne de kesim parasını alır milletin kanını emer.

Tam bir hafta da giderilemeyen arıza ne zaman giderilecek, doğrusu ben merak ediyorum. Merak etmek ne demek evlerin, iş yerlerinin hatta sentırların dahi olduğu bir bölgede bir hafta elektrik olmuyorsa ve burada bulunan vatandaşların esnafların tepki göstermemesi de işin ayrı bir teranesi.

Ay başında faturasını tıkır tıkır tahsil eden VEDAŞ'ın bahsettiğimiz arızayı ne zaman gidereceğini inanın çok merak ediyorum. Merak ederken de yetkilileri göreve davet ediyorum.

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.