Merkez Yenişehir Mahallesi’ne bağlı Emekli TOKİ sakinleri, mahallede öğrenci sayısının hızla arttığını, mevcut okulların bu artışı karşılayamadığını dile getirdi. Vatandaşlar, kalabalık sınıflarda hem eğitim kalitesinin düştüğünü hem de temizlik sorunlarının yaşandığını belirterek Milli Eğitim yetkililerinden acil çözüm talep etti.

Son yıllarda mahallede konut sayısının hızla arttığını ifade eden bölge halkı, özellikle Emekli TOKİ konutlarının çevresine yapılan yeni binalarla birlikte öğrenci nüfusunun da katlanarak arttığını vurguladı.

20 Yıl Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Çobanlık Yaparken Yakalandı
20 Yıl Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Çobanlık Yaparken Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Mahalle sakinleri, buna rağmen uzun süredir yeni bir okulun inşasıyla ilgili herhangi bir adım atılmadığını belirtiyor. Vatandaşlar, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait okul yapımına uygun bir arsanın bulunduğunu, ancak bu alanın hâlâ değerlendirilmediğini ifade ederek yetkililerin harekete geçmesini istiyor.

Sakinlere göre, mahalleye yeni bir okulun kazandırılması hem eğitimin kalitesini artıracak hem de öğrencilerin daha hijyenik ve güvenli bir ortamda öğrenim görmesini sağlayacak.

Ahmet Adıyaman:
“Mahallemizdeki mevcut okullar artık yetersiz kalıyor. Çocuk sayısı arttıkça sınıflar kalabalıklaşıyor. Milli Eğitime ait okul arsası olmasına rağmen bugüne kadar bir çalışma yapılmadı. Mahallemizin nüfusu her geçen gün artıyor, çevresine yeni binalar yapılıyor. Bu nedenle acilen yeni bir okulun yapılması gerekiyor.”

Hayretin Soyral:
“Şu anda mahalledeki okullar kapasitesinin çok üzerinde öğrenciye hizmet veriyor. Bin 200 kişilik okulda 2 bin 500’e yakın öğrenci eğitim görüyor. Bu da hem eğitimi hem temizliği olumsuz etkiliyor. Mahalle muhtarımız çaba gösteriyor ama tek başına yeterli olmuyor. Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı bu bölgede ilkokul ve ortaokul aynı binayı kullanıyor. Yeni bir okul yapılması artık zorunluluk haline geldi.”

Salih Yaray:
“Okulda öğrenci sayısı fazla olduğu için derslikler dolup taşıyor. Yeni okul yapılması yönünde başvuru ve yer tahsisi olmasına rağmen henüz bir gelişme olmadı. Öğrenciler sabahçı ve öğlenci olarak dönüşümlü eğitim almak zorunda kalıyor. Bu yoğunluk temizlik ve hijyen sorunlarına da yol açıyor. Eğitimin sağlıklı bir ortamda verilmesi için yeni okulun bir an önce yapılması şart.”

Batmanlı vatandaşlar, artan nüfus ve öğrenci sayısına rağmen yeterli eğitim altyapısının sağlanmadığını belirterek yetkililerden somut adım bekliyor.

Kaynak: İLKHA