DEM Bitlis Belediye
Losev

Vangölü Aktivistleri'nin Cumhurbaşkanından Talebi!

Videoyu Aç Vangölü Aktivistleri'nin Cumhurbaşkanından Talebi!
A
a

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen “1071 Malazgirt Zaferi 949. Yıldönümü Anma Etkinlikleri” ve Van Gölü’nün Ahlat sahilindeki “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi” açılışına katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, Van Gölü’nün korunması ile ilgili Vangölü Aktivistleri’nin taleplerinin olacağı belirtildi.

Van Gölü Havzası’ndaki tarihi ve doğal güzelliklerin korunması ile Van Gölü’nün temiz tutulması amacıyla 2015 yılında kurulmuş olan ve doğanın korunmasıyla alakalı 5 yıl aralıksız aktif faaliyetler yürüten Vangölü Aktivistleri, aynı zamanda “Van Gölü’nün Korunmasına Yönelik Faaliyet” çalışmasında da yer alıyor.

Van Gölü Havzası’ndaki yerleşim alanlarında yüzlerce üyesi ve binlerce gönüllüleri bulunan Vangölü Aktivistleri Derneği Genel Sekreteri Maşallah Özel, “Van Gölü’nün gün geçtikçe kirlenmesi, doğallığının bozulması ve geleceğe taşınması noktasında oldukça büyük sıkıntılar yaşanıyor. Van Gölü için yapılan ‘Van Gölü’nün Korunmasına Yönelik Faaliyet’ çalışmasının nihayete varması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

Seslerini Cumhurbaşkanına duyurabilmek ve Van Gölü kıyısındaki sorunları iletmek amacında olduklarını belirten Maşallah Özel, Vangölü Aktivistleri adına şu açıklamalarda bulundu;

“Malazgirt Zaferi kutlamaları yıldönümünde bölgemizi ziyaret edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızın gelişi bizleri umutlandırdı. Devlet kademesinin en üst düzeyinin Van Gölü kıyısına kadar gelerek bir dizi etkinliğe katılması, Van ile Bitlis illerimizin sorunlarını, eksikliklerini, yapılması gereken çalışmalar ve çözümleri konusunda büyük bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Bizim açımızdan, Cumhurbaşkanımızın ülkemizin eşsiz güzelliği olan Van Gölü kıyısına teşrifleri oldukça önem arz etmektedir. Van Gölü’nün, gün geçtikçe kirlenmesi, doğallığının bozulması ve geleceğe taşınması noktasında oldukça büyük sıkıntıların yaşandığı gerçeği malumunuz. Bilim insanlarının açıklamalarına göre Van Gölü’nün ömrü çok da uzun değildir. Yıllardır yapılan girişimler, Van Gölü’nün kurtuluşu ve gelecek kuşaklara taşınması için oldukça zayıf kalmaktadır. Cumhurbaşkanımızın bir talimatı bu kötü gidişata dur diyecek ve bize emanet bırakılan bu eşsiz mavilik geleceğe taşınacaktır. Daha önce de gündeme gelmiş ve Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Gülşen Orhan hanımefendi başkanlığında Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda, ‘Van Gölünün Korunmasına Yönelik Faaliyet’ çalışması yapılmıştı. Vangölü Aktivistleri olarak katıldığımız bu toplantının ikincisi de telekonferans yöntemiyle gerçekleşti. Van Gölü ile ilgili yapılan en kapsamlı çalışma olan bu toplantılar oldukça önemlidir. ‘Van Gölünün Korunmasına Yönelik Faaliyet’ çalışmasını sahiplenirsek artık Van Gölü ile ilgili hiçbir sorun kalmayacak ve bizler de gelecek kuşaklar da bu eşsiz mavilikten nasiplenecektir. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurabilmek ve Van Gölü’nün kıyısında kendisine sorunlarımızı arz etmek için girişimlerimiz devam ediyor. Van Gölü için yapılan ‘Van Gölünün Korunmasına Yönelik Faaliyet’ çalışmasının ivedilikle nihayete varması gerekliliğini Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmek istiyoruz.”

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.