Van-Bahçesaray kara yolunda yaşanan çığ felaketinde şarampole sürüklenen minibüs, uzun süren bir kurtarma operasyonu sonucunda bulunduğu yerden çekilerek yola geri döndü. Minibüs, 22 Aralık'ta Van'dan Bahçesaray ilçesine gitmeye çalışan İsmail Güncü'nün kullandığı araçtı ve kar ve tipi nedeniyle yolda kara saplanmıştı.

Çığ Minibüsü 20 Metre Sürükledi

Çığın etkisiyle büyük bir tehlike yaşayan Güncü ve beraberindekiler, minibüsü terk edip bölgeden ayrılmak zorunda kaldılar. Ancak daha sonra düşen bir başka çığ, minibüsü şarampole sürükleyerek yaklaşık 20 metre aşağıya itti.

Apartman yangınında 40 kişi dumandan etkilendi Apartman yangınında 40 kişi dumandan etkilendi

cigin-sarampole-surukledigi-minibus-gunler-sonra-boyle-cikarildii.webp

22 Aralık'tan bu yana kar altında kalan minibüs, çığ riski nedeniyle yolun ulaşıma kapatılmasıyla günlerce mahsur kaldı. Ancak Güncü, Karayolları ekipleriyle işbirliği yaparak minibüsünü kurtarmak için girişimlerde bulundu.

Bugün bölgeye yönlendirilen ekipler, İlçe Jandarma Komutanlığı vinci ve Van Büyükşehir Belediyesi iş makinesiyle birlikte çalışma başlattı. Vinç, iş makinesi ve vatandaşların yardımıyla halatlarla bağlanan minibüs, kar örtüsünün üzerinden çekilerek yola çıkarıldı.

Minibüsün sahibi İsmail Güncü, "İlk başta vinç, minibüsü çekmeye yeterli gelmedi ve iş makinesi geldi. Sonra vatandaşların da desteğiyle minibüsü çıkardık. Zor şartlarda yaşıyoruz. İnşallah bu yaşadığımız sıkıntılar çözülür, büyüklerimiz buraya bir el atar. İlçe Jandarma Komutanımıza ve bize destek verenlere teşekkür ederiz. Jandarma ekiplerimiz bize sahip çıktı. Yaklaşık 5 aydır aracımız burada bekliyordu. Çok şükür çıkardık. Yanımızda olan herkesten Allah razı olsun. Yaklaşık 8 saattir aracı çıkarmakla uğraşıyorduk. Çok şükür çıkardık." dile getirdi.

cigin-sarampole-surukledigi-minibus-gunler-sonra-boyle-cikarildi.webp

(AA)

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)