Vangölü Aktivistleri Derneği öncülüğünde düzenlenen doğa yürüyüşünde yaklaşık 50 kişi Atatürk Dağı'nın zirvesine ulaştı.
Sabahın erken saatlerinde bir araya gelen doğaseverler ve çevre gönüllüleri, yürüyüş boyunca Van Gölü'nün karşı karşıya bulunduğu çevresel tehditlere dikkat çeken pankartlar taşıdı. Katılımcılar, Türkiye'nin en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nün korunmasının gelecek nesillere bırakılacak en önemli doğal miraslardan biri olduğunu vurguladı.

Yaklaşık 7 saat süren yürüyüşün ardından Atatürk Dağı zirvesine ulaşan grup adına yapılan açıklamada, Van Gölü'nün yalnızca bölge için değil, Türkiye açısından da büyük bir doğal değer taşıdığı belirtildi. Açıklamada, bu eşsiz mirasın korunması için toplumun tüm kesimlerinde çevre bilincinin artırılması gerektiği ifade edildi.
Etkinlik boyunca Van Gölü manzarası eşliğinde fotoğraf çeken katılımcılar, sosyal medya paylaşımlarıyla da farkındalık çalışmalarına destek verdi. Çevrenin korunmasına yönelik mesajların verilmesinin ardından yürüyüş sona erdi.






