Losev

Van Gölü temizliği için daldılar

Videoyu Aç Van Gölü temizliği için daldılar
A
a

Van ve Bitlis’teki dalgıçlar, Van Gölü’ne dikkat çekmek ve çevre temizliğine katkıda bulunmak amacıyla, Tatvan Belediyesi’nin başlatmış olduğu "Temiz Şehir Temiz Tatvan" kampanyasına katılarak, Van Gölü içinde temizlik yaptı.

Tatvan’daki İşletme Parkı’nda bir araya gelen Van Sualtı Arama Kurtarma Derneği (Van Akut) ile Bitlis Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlk Yardım Derneği (Bitlis Akut) üyelerinden oluşan dalgıçlar, Tatvan iskelesinde suya daldı. İskelede suya dalarak Van Gölü derinliklerinde temizlik yapan dalgıçlar, buldukları çöpleri kıyıya çıkardı.

Tatvan Belediyesi’nin başlatmış olduğu kampanyaya destek olmak için Van’dan geldiklerini ifade eden Van Akut dalgıçlarından Tekin Üzümcü ise, dalış yapacakları yerin 8 metre derinlikte ve 25 metre genişliğinde bir alan olduğunu, dalış yaparak hem su altını gözlemleyip çekim yapacaklarını, hem de derinlikte temizlik yapacaklarını söyledi.

Van Gölü’nde yapılan temizliğin ardından konuşma yapan Bitlis Akut Başkanı Fevzi Epözdemir de, "Belediyenin kampanyası kapsamında Van Gölü içinde temizlik yaptık. Yaklaşık 8 - 9 metre arasındaki derinliğe dalışımız oldu. Enlemesine 25 metre ve 300 metre de genişlemesine gittik. Suyun dibinde çöp torbaları, ayakkabı, halı, araba lastiği, plastik parçaları, cam şişeler ve benzeri çok sayıda atıklar vardı. Burada hem temizlik yapmak, hem de farkındalık oluşturmak amacıyla bulunuyoruz. İnşallah belediyemizin başlatmış olduğu kampanya ses getirir ve insanlar temizlik konusuna daha çok dikkat eder" dedi.

Gölde temizlik çalışması yürüten dalgıçları yalnız bırakmayan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, "Temiz Şehir Temiz Tatvan" sloganıyla başlatmış oldukları temizlik kampanyasına Bitlis ve Van’daki dalgıçların da destek verdiğini söyledi.

Dalgıçların temizlik kampanyasına gönüllü olarak katılım sağladığını ve yapılan çalışmaların 3 gün süreceğini belirten Başkan Geylani, "Belki de 15 - 20 yıldık gölün içinde temizlik yapılmamıştı. Başlattığımız temizlik kampanyası ilçemizin genelini kapsarken, aynı zamanda göl çevresi ve gölün içini de kapsıyor. İlçe genelinde temizlik çalışmalarımız ve temizlik kampanyası devam ederken, zaman zaman da farklı etkinliklerle çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün de dalgıçlar gönüllü olarak burada suya daldı ve hem gölün derinliğini gözlemledi, hem de temizlik yaptı. Bugüne kadar gölde ne kadar büyük bir tahribat yapılmış, ne kadar çok zarar verilmiş, bunu görmüş olduk. Gerçekten beklentinin üzerinde büyük bir çöp yığınıyla karşılaştık. Ne yazık ki bizim için çok önemli olan bu değeri, bu güzel Van Gölü’nü bilinçsiz bir şekilde katlediyoruz. İnsanların bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Temizlemekten çok kirletmemek ve temiz tutmak önemlidir. Çevre temizliğine bilinç oluşturmak amacıyla başlattığımız kampanyamız devam ediyor. ‘Temiz Çevre, Temiz Tatvan, Temiz Van Gölü’ kampanyamıza herkesi davet ediyorum" diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.