DEM Bitlis Belediye
Losev

Van Gölü aktivistleri Tatvan sahilinde çöp topladı‏

Videoyu Aç Van Gölü aktivistleri Tatvan sahilinde çöp topladı‏
A
a

Van Gölü Aktivistleri tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki halk plajı mevkiinde çöp toplama etkinliği yapıldı.

Amaçlarının, Van Gölü havzası ile bölgenin güzelliğini en iyi şekilde tanıtabilmek ve bölgedeki güzelliklerin en iyi şekilde korunması konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek olduğunu söyleyen Aktivistler, Van Günü’nün bilinçli ve bilinçsiz şekilde kirletilmesinin önüne geçmeye çalıştıklarını ifade ettiler.
 
Tatvan – Ahlat karayolu kenarındaki, Tatvan Halk Plajı’nda çöp toplama etkinliği düzenleyen gönüllüler adına konuşan Van Gölü Aktivistleri üyesi Abdulrezzak Ece, “Van Gölü Kirlenmesin sloganıyla başlattığımız etkinlikler dizisine bugün Tatvan sahilinde çöp toplama ve çevre temizliği etkinliği için gönüllü Tatvan Aktivitleri ile bir araya geldik” dedi.
 
Tatvan sahilindeki çöp toplama etkinliğine katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim görevlisi Erdoğan Özel ise, Türkiye’nin en büyük gölü ve dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’nün güzelliğine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
 
Van Gölü sayesinde bölgenin çok güzel bir iklime sahip olduğunu belirten Özel, Van Gölü güzelliğinin tanıtılmasına katkı sunmak ve Van Gölü’nün temiz tutulması için zaman zaman çeşitli aktiviteler düzenlediklerini, amaçlarının Van Gölü havzası ve bölgenin güzelliğini en iyi şekilde tanıtabilmek, bölgedeki doğal ve tarihi güzelliklerin en iyi şekilde korunması konusunda kamuoyunu bilinçlendirmektir olduğunu ifade ederek, “Van Gölü bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde farklı yollarla kirletiliyor. Biz de bu kirliliğin önüne geçebilmek için çabalıyoruz. Şuan olduğumuz Tatvan Halk Plajı bölgesinde kurumlar aracılığıyla çöp alanları oluşturulmuş, fakat çöp konteynırları yok. Umarım kısa sürede bu sorun da giderilir ve buraya gelen vatandaşlar da çöplerini toplu bir şekilde çöp alanlarında biriktirir” dedi.
 
Tatvan sahilinde çöp toplayan aktivistlere vatandaşlar da destek verdi.
Kaynak : Servet Taşdemir

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.