DEM Bitlis Belediye
Losev

Van Gölü Afete Maruz Bölge Kodunu Düşürüyoruz

Videoyu Aç Van Gölü Afete Maruz Bölge Kodunu Düşürüyoruz
A
a

Bitlis Ak Parti milletvekili Vahit Kiler yaptığı açıklamada “Van Gölü ve çevresinde bulunan ilçelerimiz Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz’daki Afete Maruz Bölge kodunu düşürüp sahil hattındaki imar sorununu çözerek vatandaşlarımızın mağduriyetini gideriyoruz.

Kiler “Bilindiği gibi 1988-1994 yılları arasında Van Gölündeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Bakanlar Kurulunun 08.06.1995 tarih ve 6925 sayılı kararıyla Van Gölü çevresindeki 1655 metre kodu altında kalan saha Afete Maruz Bölge ilan edilmiş ve bu bölgede yapılanmaya izin verilmemiştir. Yapılan binalarda ruhsatlandırılamamış ve vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamıştır. Vatandaşlarımızın mağduriyetini göz önüne alarak uzun süredir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su Bakanlığımızla görüşmeler yapmaktaydık. Bakanlıklarımızın yapmış olduğu ortak çalışmalar ve uzun süren ölçümler neticesinde 1655 metre olan afet kodunun 1653 metreye indirilmesine karar verilmiştir.Kararın yürürlüğe girebilmesi için Bakanlar Kurulu kararına ihtiyaç duyulmakta olup en kısa sürede Bakanlar Kurulu kararını çıkararak afet kodunu düşüreceğiz.Bizim için önemli ve en zor olan süreç ölçümlerin yapılması ve neticesinde kodun düşürülmesine karar verilmesiydi.Hamdolsun ki uzun süren görüşmeler neticesinde istemiş olduğumuz neticeyi almış bulunuyoruz.” dedi.

Kiler sözlerini şöyle noktaladı “ Yıllardır en büyük sorun olan Afete Maruz Bölge kodunun düşürülmesiyle başta Tatvan ilçemiz olmak üzere Ahlat ve Adilcevaz ilçelerimiz rahat bir nefes alacak. Bitlisimizin en güzel yerleri olan sahillerimizdeki mevcut yapıların imar sorunu çözülecek, yeni yapılanmaların önü açılacak böylece ilçelerimizin en güzel yerlerinde imar sıkıntısı ortadan kalkmış olacaktır. Bu kararla Tatvanımızın ve Van gölünün çehresini değişecek olup sahil hattıyla ilgili en büyük sorunu çözmüş olacağız. Kararın başta ilçelerimiz olmak üzere Bitlisimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.