DEM Bitlis Belediye
Losev

Van'da H3N2 Virüsü İçin Tedbir Alındı

A
a

Van Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Eker, H3N2 virüsünün bu yıl için bekledikleri bir virüs olduğunu belirterek, “Bu konuda herhangi bir endişeye, korkuya mahal vermeyecek şekilde halkımızın müsterih olmasını istiyoruz” dedi.

Türkiye genelinde büyük artış gösteren ve H3N2 virüsüne bağlı olarak gelişen grip salgınıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dr. Mehmet Eker, bunun özellikle kış aylarında mevsimsel olarak artış gösteren bir hastalık olduğunu söyledi.

Eker, “Bu hastalıktan dolayı medyada yoğun bir şekilde virüsün tipiyle ilgili bazı spekülasyonlar vuku buldu. Biz Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Sağlık Bakanlığının mevsimsel hastalıklarının takibi ile ilgili yaptığı programlar kapsamında yürüttüğümüz bir çalışma mevcut. Her hafta 10 farklı noktada hastalardan numune alınıp incelenmek üzere Ankara’ya gönderilmektedir. Bizim tespitlerimize göre bu yılki mevsimsel grip vakalarının da beklediğimiz virüs tipiyle geliştiği yönünde. Bu konuda herhangi bir endişeye, korkuya mahal vermeyecek şekilde halkımızın müsterih olmasını istiyoruz” dedi.

“BU HASTALIKTA ANTİBİYOTİK KULLANILMAZ”

Van’daki grip vakalarının bekledikleri oranda olduğunu belirten Dr. Eker, “Çok ciddi bir artış söz konusu değil. Mevcut grip vakaları da çok ağır seyretmediği, ölümle sonuçlanan vakalarımızın olmadığı yönünde. Bu konuda herhangi bir endişeye gerek yok. Gripten korunmak esastır. Bu konuda biz bazı risk gruplarına aşı yapıyoruz. Hala müdürlüğümüz stoklarında grip aşısı bulunmaktadır. Talep olması halinde bu aşıyı biz yerinde de uygulayabiliriz. Ben özellikle vatandaşlarımızdan şu konuda da dikkatli olmasını istiyorum. Grip viral bir enfeksiyon olduğu için antibiyotik kullanımının tedavide yeri yoktur” diye konuştu.

Van Özel İstanbul Hastanesi Kulak Burun Boğaz Doktoru Yunus Kaplan ise, C vitamini ve bitkisel çayların tüketilmesine dikkat çekerek, “Şu anda ilimizde ağır grip hastalığı yok, ama ilerde olamayacağı anlamına gelmez. Hastalık; ateş, halsizlik, kırgınlık olarak kendini belli eder. Eğer 39 dereceyi aşan ve 48 saatten uzun süren ateş olursa beraberinde öksürük eşlik ederse mutlaka bir doktora başvurmanız gerekir. İlaçsız tedavi olmak için de C vitamini ile bitkisel çaylar tüketilerek istirahat edilmelidir” şeklinde konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.