DEM Bitlis Belediye
Losev

Van'da düğünlerde bu parçalar artık yasak!

Videoyu Aç Van'da düğünlerde bu parçalar artık yasak!
A
a

Van’da düğünlerde şarkı söyleyen müzik gruplarına giden polisler, ‘Bundan sonra parçalarınızda, heval, serok, kesk, sor, zer gibi kelimeler geçmeyecek. Bunları siyasi parçalardır ve yasaklanmıştır.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Van’da havaların ısınması ve düğün sezonunun başlamasıyla birlikte bu alandan geçimini sağlayan 300 müzik grubuna giden polisler ellerinde Van Valiliği’nin yazısıyla uyarılarda bulundu.

Ellerindeki Valilik yazısını müzik gruplarına ellerinde tutarak gösteren polisler ‘Bundan sonra çaldığınız şarkılarda siyasi propaganda olmayacak. ‘Heval, Serok, Kesk,sor, zer’ gibi kelimeler geçtiği halde  terör propagandası  örgüte yardım suçlarından cihazlarınıza el koyup, sizleri gözaltına alacağız’  diyerek yasağı bildirdi.

‘KÜRTÇE YENİDEN YASAKLANIYOR’

Müzik gruplarına göre söz konusu yasakla Türkiye 1990 öncesine dönmeye başladı. Ellerindeki tek geçim kaynaklarının ellerinden alındığını söyleyen Amatör sanatçılar, “ Bizler düğün sahibinin ve katılımcılarının istekleri doğrultusunda müzik yapıyoruz. Onlar ne isterse onu çalmak zorundayız. Polisin Van Valiliğinin talimatıyla harekete geçmesi ve yeniden bu yasakların konması ülkemiz adına utanç verici bir durum.”
Kaynak : Oktay Candemir - Vanaktuel

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.