Losev

Van'da 6 Çocuk Gözaltına Alındı

A
a

Kürt kanalları için YDG-H ve YDG-K üyeleri tarafından gerçekleştirilen protestoya müdahale eden polis, 6 çocuğu gözaltına aldı.

Van'ın Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ve Yurtsever Devrimci Genç Kadın Birliği (YDG-K) tarafından, Mardin'in Midyat ilçesinde N.F. adlı kadının korucuların tecavüzüne uğramasının ardından intihar etmesi olayı ile ROJ TV, Nuçe TV ve MMC'nin lisanlarının Danimarka tarafından iptal edilmesini protesto etmek amacıyla eylem gerçekleştirildi. Sık sık, "TC'nin korkusu YDG-H ordusu", "Tecavüzcü devlet Kürdistan'dan defol", "YDG-H tecavüze ve uyuşturucuya son verecek", "Bijî Serok Apo" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atan grup, Sürmeli Sokak'ta bulunan mobese kamerasına taşlar atarak, direğin dibinde ateş yaktı. Bunun üzerine 10'un üzerinde zırhlı araçla sokağa gelen polisler, gençlere müdahale etti. Polisin müdahalesine gençler molotofkokteyli, havai fişek, ses bombası ve taşlar ile karşılık verdi. 
 
Polis ile gençler arasında çıkan çatışmada polis, 6 çocuğu daha gözaltına aldı. Çocuklardan birine akrep tipi zırhlı aracın çarptığı ve ardından araca konularak gözaltına alındığı öne sürüldü. Öte yandan yüzleri kırmızı renkte YDG-H ve YDG-K yazılı maskeler bulunan gençler ile polis arasındaki çatışmalar geç saatlere kadar devam etti. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.