Losev

Valilik yolda mahsur kalan yolcular için seferber oldu

Videoyu Aç Valilik yolda mahsur kalan yolcular için seferber oldu
A
a

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle gece Bitlis-Güroymak kara yolunda mahsur kalan 120 kişi yeniden yollarına devam etti.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Bitlis-Güroymak kara yolunda ilerlemekte zor anlar yaşayan araçlardaki yolcular, Valilik ve Bitlis Belediyesince otel, öğretmenevi, polisevi ve konukevine yerleştirildi.

Bütün ihtiyaçları valilik ve belediye tarafından karşılanan yolcular, kar yağışı ve tipinin hafiflemesinin ardından tekrar yollarına devam etti.

Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sertaç Buhan, yaptığı açıklamada, kentte gece etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bitlis-Tatvan kara yolunun Rahva mevkisinde yolların kapandığını söyledi.

Buhan, "Ekiplerimiz gece yolda kalan 120 vatandaşımızı alıp kentteki otel, polisevi, öğretmenevi ve konukevlerinde misafir ettik. Sabah yol açıldıktan sonra misafirlerimizi sağlıklı şekilde yolcu ettik. Yoğun tipi ve kara rağmen hizmetlerimizi aksatmadan devam ettiriyoruz." dedi.

Yolda mahsur kalan otobüs şoförü Mahmut Çelenk ise Kahramanmaraş'tan gelerek Van'a gitmeye çalıştıklarını ancak gece saat 22.00 sıralarında Bitlis'te yolların kapanmasından dolayı ilerleyemediklerini söyledi.

Çelenk, "Sağ olsun Valilik ve Bitlis Belediyesi bize yardımcı oldu. Yolcularımızı alıp otellere, öğretmenevi ve polisevine yerleştirdiler. Akşam yemeğimizi, sabah kahvaltımızı verdiler. Yol açıldığı için tekrar harekat ediyoruz. Bu güzel yürekli insanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim." diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.