Losev

Vali Tatvan Anadolu Lisesini Ziyaret Etti

A
a

Tavan Anadolu Lisesini ziyaret eden Vali Yurdakul, burada öğretmenler ve öğrenciler ile sohbet etti.

Bitlis'teki tüm okulları imkanlar ölçüsünde ziyaret etmeyi planlayan Vali Veysel Yurdakul, bu amaç doğrultusunda Tatvan Anadolu Lisesini ziyaret ederek Öğretmenler odasında okul müdürü ve öğretmenler ile bir araya geldi.
 
Burada öğretmenler ile sohbet eden ve okuma aşkını öğrencilerimize aşılamamız gerektiğini belirten Vali Yurdakul, "öğrencilerimize, çocuklarımıza okumayı sevdirmeliyiz, çünkü okumayan bir insana ne kadar eğitim verirseniz verin boştur. İnsanları sevmeyi, yardımlaşmayı, kültürel değerlerimize sahip çıkmayı, inancımızı öğrencilerimize öğretmeli ve bu güzellikleri onlara göstermeliyiz. Bu değerlerimizle geleceğimizi garanti altına alabilir ve ülkesine vatanına milletine faydalı nesiller yetiştirebilir ve gençlerimizin kötü yola düşmelerine engel olabiliriz."dedi.
 
Uyuşturucunun çağımızın büyük bir illeti olduğunu belirten Yurdakul, "Uyuşturucudan fayda gören hiçbir insan yoktur, sürekli insanlara zarar ve kötülük getirmiştir. Uyuşturucunun ne kadar kötü ve zararlı bir illet olduğunu gençlerimize her fırsatta anlatmalı ve buna yönelik eğitim faaliyetlerimizi büyük bir ciddiyetle yürütmeliyiz. Gençlerimiz bunun bilincinde olmalı ve bu zararlı maddelere asla yaklaşmamalıdır. Bir ülkenin gelişmesinin en büyük mimarları öğretmenlerdir, çünkü verdiğimiz eğitim ne kadar kaliteli ve iyi olursa ülkemizin, vatanımızın, insanlarımızın gelişimi de o ölçüde iyi olur. O yüzden öğretmenlerimizi önemsiyoruz ve çalışmalarında her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
 
Okullarımızın ve öğretmenlerimizin Avrupa Birliği projelerine katkı sunmalarını ve her okuldan en az iki proje beklediklerini ifade Vali Yurdakul, daha sonra bazı sınıfları dolaşarak öğrenciler ile kısa bir sohbet ettikten sonra oradan ayrıldı.
 
Vali Veysel Yurdakul'a bu ziyaretleri esnasında Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü M.Emiz Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar eşlik etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.