DEM Bitlis Belediye
Losev

Vali Öztürk'ün Emitt Fuarının Pavyon Benzetmesine Tepki Büyüyor

Videoyu Aç Vali Öztürk'ün Emitt Fuarının Pavyon Benzetmesine Tepki Büyüyor
A
a

Bitlis Valisi Orhan Öztürk, buyıl 19'uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarının pavyon havasına dönüştürüldüğünü söylemişti.

VALİ ÖZTÜRK ORGANİZATÖRE ÖDEDİĞİMİZİ GERİ ALACAĞIZ

Valisi Orhan Öztürk, buyıl 19'uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMITT) pavyon havasına dönüştürüldüğünü söyledi. Bundan dolayı tanıtım yapamadıklarını belirten Vali Öztürk,"EMITT'e bir daha katılmayacağız. Organizatör firmaya ödediğimiz 50 bin lirayı da tazminatıyla birlikte geri almak için girişimde bulunduk" dedi.


CHP BODRUM BELEDİYE BAŞKANINDAN TEPKİ

Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı da olan CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 71 ülkeden katılımcının olmasının fuarın kalitesini ortaya koyduğunu belirtip, "Sayın valimin genelleme yapması doğru olmamış. Önce kaç uluslararası fuara gidip, ne kadar tanıtım yapmış ona bakmak gerek. Bugüne kadar kimse özellikle profesyonel turizm yöneticileri bize pavyon gibi olmuş değerlendirmesi yapmadı. Sayın valimin genelleme yapması doğru olmamış. Önce kaç uluslararası fuara gidip ne kadar tanıtım yapmış ona bakmak gerek. Bodrum'u tanıtmak için yaklaşık 30 uluslararası fuara katılırken, hala en iyi tanıtımı nasıl yapabileceğimi planlarken, bu tür açıklamalar turizme olumlu etki yapmaz" dedi.

EMITT DİREKTÖRÜ: GÜRÜLTÜYÜ EN AZA İNDİRDİK

EMITT Direktörü Hacer Aydın, konu ile ilgili hurriyet'te yaptığı açıklamada, Bitlis Valisi Öztürk'ün 'pavyon' benzetmesini 'talihsiz bir açıklama' olarak değerlendirdi. Hacer Aydın uzun yıllarda beri fuar organizasyonları yaptıklarını, daha önceki yıllarda yaptıkları EMITT organizasyonlarında daha fazla gürültü oluştuğuna işaret ederek "Bu yıl gürültüyü en aza indirdik. 20'ye yakın arkadaşımız sürekli uyarılarda bulunuyordu. Her il kendi tanıtımını yapmak için daha fazla müzik açıyor. Biz de bunun önüne geçmek için yoğun bir çaba gösterdik. Bu konuda bakanlığın, müzik yayınları ile ilgili verdiği bir 'uyarı' yazısı var. Biz de bu resmi yazıyı tüm stantlara dağıttık. Ancak sonuçta karşımızda muhatap olan vali veya belediye başkanı… Ve bu yıl, geçtiğimiz yıllara göre daha az gürültünün olduğu bir organizasyon oldu" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.