Losev

Vali Çınar, Engelliler Haftası nedeniyle 120 engelliyle bir araya geldi

Videoyu Aç Vali Çınar, Engelliler Haftası nedeniyle 120 engelliyle bir araya geldi
A
a

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "Engelliler Haftası" dolayısıyla kentteki 120 engelliyle bir araya geldi.

ile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, Öğretmenevinde düzenlenen programa katılan Çınar, engellilerle bir süre sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi.
 
Çınar, burada yaptığı konuşmada, engelliler konusunda her kesime büyük görev düştüğünü söyledi.
 
Engelliliğin hayata bir takım kısıtlamalar getirdiğini ifade eden Çınar, şöyle devam etti:
 
"Beyinlerdeki engelleri kaldırarak empati kurmak gerekiyor. Onların hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışma yürütmemiz gerekiyor. Dünyanın en akıllı ve en zengin bilim adamı bir engellidir. Dolayısıyla bir açıdan da bedensel engel çok da bir şeyi etkilemiyor. Çok şükür Türkiye'miz giderek çok hızlı gelişen ve zenginleşen bir devlettir. Şu anda binalar engellileri düşünülerek yapılıyor. Bu gerçekten önemli bir konu. Devletimizin geçmişe göre birçok konuda yenilikleri daha da hızlı oluşuyor. Ama mutluluk insanın kafasında, gönlünde ve beynindedir. Dolayısıyla bu zenginlik hiçbir yerde yoktur."
 
Artık Saklanmak İstemiyorum Bedensel Engelliler Derneği (ASİBED) Başkanı Bayram Tutgaç ise sadece bu haftada değil, her zaman bir arada olmak istediklerini belirtti.
 
Tutgaç, "Bu hafta birlikte olmamız ve engellilerin unutulmamış olması bizi mutlu ediyor. Engelli olmak her an herkesin başına gelecek bir şey. Engelliler olarak toplum içinde var olmaya çalışıyoruz. ASİBED olarak evlerinden çıkamayan ve çıkmayan engellilerimizi topluma kazandırmak ve özgüvenlerini geliştirmek için çalışma yürütüyoruz. Bitlis'te engellilerin de bu toplumda var olduğunu göstermek istiyoruz." diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.