DEM Bitlis Belediye
Losev

Vali Çağatay Bitlis’te milyonlarca turisti ağırlayacağız

Videoyu Aç Vali Çağatay Bitlis’te milyonlarca turisti ağırlayacağız
A
a

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, , İl Genel Meclisinin 2022 Yılı Kasım ayı olağan toplantısında Bitlis’te aynı Mardin ve Şanlıurfa’da olduğu gibi milyonlarca turisti ağırlayacaklarını vurguladı.

Bitlis İl Genel Meclisine gelişinde İl Genel Meclis Başkanı Cemalettin Kinç tarafından karşılanan Vali Çağatay, daha sonra toplantı salonuna geçti.

Toplantıya Vali Oktay Çağatay, İl Özel İdaresi Sekreteri Adem Aydoğdu, İl Genel Meclisi Başkanı Cemalettin Kinç ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

2022 Performans ve Bütçe Programının görüşüldüğü ve karara bağlandığı toplantıda konuşan Vali Çağatay,

“İl Genel Meclisi Başkanı rakamları söyledi, hakikaten insan gurur duyuyor, çünkü tarihin en yüksek bütçesini hazırladınız siz. 2022 yine 200 milyon liranın üstünde bir yatırım bütçesi kullandınız. Bu yine tarihimizde ki en yüksek yatırım. 350 köyü olan Bitlis’te 357 proje ile her köye bir proje düştü. 750 bin metrekare kilitli parke, asfalt, ikinci kat. Her köye dokunmuşsunuz. Bunlar sizin emeğiniz. Çok teşekkür ediyoruz.Ecdat 1400 metre uzunluğundaki derenin üzerine 10 tarihi köprü, yanına hamam, han ve cami yapmış. Bizim eksikliğimiz onu örtmekmiş. Onu kaldırdık. Tur operatörlerini davet ettik. Tabi bu ciddi bir gelir demek. Bitlis çarşısının, Bitlis tarihiyle hakiki kimliğine kavuşması demek. Bu bize nasip olacak. Özel idarenin oradaki rolü çok yüksek. Diğer işlere de bakıyoruz. An itibariyle tekstilde istihdam sayısı 8 bin 500. Her anda artıyor. Her geçen gün fabrika ve çalışan sayısı artıyor. Fabrikalarımızın yeri güzel, ulaşım çok kolay. Kolay işçi temin ediyorlar. Bitlisin yaş ortalaması 23, Türkiye'nin yaş ortalaması 32, muazzam genç nüfusumuz var. 2023 yılında da Allah bize güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Bölgenin yıldızı Bitlis bizlerle parıl parıl parlasın. Bütçenin hazırlanmasında ve kabul edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Vali Çağatay, 250 milyon TL olarak karara bağlanan 2023 yılı bütçesinin hayırlı olması temennisinde bulunarak İl Genel Meclisi üyeleri ile hatıra fotoğraf çektirdi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.