Losev

Uyuşturucu Madde Bağımlılığıyla Mücadele Toplantısı‏

Videoyu Aç Uyuşturucu Madde Bağımlılığıyla Mücadele Toplantısı‏
A
a

Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ün öncülüğünde ‘Uyuşturucu Madde Bağımlılığıyla Mücadele” toplantısı düzenlendi. Bitlis Valiliği Euro Bitlis Koordinatörlüğü tarafından organize edilen toplantıda uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele projesinin tanıtımı yapıldı.

Hayata geçirilmesi planlanan proje Euro Bitlis Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortak çalışması şeklinde uygulanacak. Ayrıca projenin finansmanı ve hukuki dayanağını oluşturmak üzere Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ile Bitlis Barosu projenin bileşenleri arasında yer alacak.

Düzenlenen toplantıya Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Belediyesi temsilcisi, Ak Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Adnan Süphanoğlu, Bitlis Barosu Başkanı Av. Enis Gül, Betav Şube Başkanı Muzaffer Ahlat, ilgili kamu kurum amirleri, ilgili STK temsilcileri ve siyasiler katıldı.

Toplantının başında konuşan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, uyuşturucu illetine karşı toplumun tüm kesimleriyle birlikte ortak mücadele çağrısında bulundu.

VALİ ÖZTÜRK; “DEVLET OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN NEYSE YERİNE GETİRİLECEK”

Uyuşturucu madde bağımlılığının toplumumuzun ortak problemi olduğuna vurgu yapan Vali Öztürk, “Bugün terörden daha önemli diyebileceğimiz bir sorunla karşı karşıyayız. Gelinen noktada her bireyin potansiyel bir madde bağımlısı olması mümkün hale gelmiştir. Hepimiz böyle bir tehlikeyle karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle kişi ayrımı yapmaksızın bu soruna karşı ortak mücadele sergilememiz gerekiyor. Zaten bu sorunla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyordu ama bundan sonraki süreçte hayata geçirilecek proje sayesinde daha planlı ve mücadeleyi katlayarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Projenin hayata geçirilmesiyle ilgili finansman problemi olmayacak. Ancak bu sorun, maddi problemin çok ötesinde bir sorun. Bu nedenle devlet olarak üzerimize düşen neyse gereken yapılacaktır” dedi.

Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise, sorunun giderek toplumsal bir sorun halinde geldiğini belirterek, “Uyuşturucu madde bağımlılığı ülkemizde giderek yayılan, Avrupa’da ise sıradan bir uğraş olarak görülen bir hal almaya başladı. Ancak Hükümetimiz, son yıllarda ciddi manada bu sorunun üzerine gitmektedir. Başta Sn. Başbakanımız olmak üzere bu konuda görevli bakan ve milletvekili arkadaşlarımız titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir. Aynı şekilde uyuşturucu madde bağımlılığı başta olmak üzere bazı konularla ilgili Yeşilay’a ayrıcalıklar sunan kanun teklifi şuan meclis gündemine alındı. Kararlılıkla sorunun üzerine gitmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Vali Öztürk’ün konuşmasının ardından Sosyal Hizmetler Uyuşturucu Madde Bağımlılığıyla Mücadele Uzmanı ve Euro Bitlis proje uzmanı İbrahim Kaya, hayata geçirilecek projeye ilişkin katılımcılara sunum yaptı.
Programın kapanış konuşmasını yapan Vali Öztürk, zamanla projenin sağlam temellere oturtularak, soruna köklü çözüm aramanın yollarını arayacaklarını ifade etti.

Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.