DEM Bitlis Belediye
Losev

Uyuşturucu Haberlerine Yalanlama

Videoyu Aç Uyuşturucu Haberlerine Yalanlama
A
a

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, basında yer alan ‘uyuşturucu’ haberlerini yalanlayarak, “Herhangi bir istatistik bilgiye ve çok derinlemesine bir araştırmaya dayanmadan yapılan bu talihsiz yorumların Van için kabul edilebilir olmadığını düşünmekteyim” dedi.

Basında yer alan ‘Van’da uyuşturucu kirliliği’ konulu haberle ilgili makamında açıklamalarda bulunan Vali Aydın Nezih Doğan, uyuşturucunun 8 yaşa kadar indiği ve 1 TL’ye bulabildiği belirtilen haberlerin maksatlı olduğunu; aslı astarının olmadığını iddia etti.

Vali Doğan, “Van’da uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığı ve 8 yaşa kadar düştüğüne ilişkin bazı basın yayın kuruluşlarında haberler yer almaya başladı. Aslında herhangi bir istatistik bilgiye ve çok derinlemesine bir araştırmaya dayanmadan yapılan bu talihsiz yorumların Van için kabul edilebilir olmadığını düşünmekteyim. Van’ın uyuşturucu kullanımıyla ilgili fevkalade özel bir durumu yoktur. Türkiye’deki genel durumdan farklı olarak değerlendireceğimiz bir durumla karşı karşıya değiliz ancak yine de bu konu aileyi, çocuklarımızı ve geleceğimizi tehdit ettiği için önemsiyoruz. Bu anlamda da ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda ilimizde dört önemli çalışma yürütülüyor. Bunlardan bir tanesi; Van ilinde uyuşturucuyla mücadele etmek bakımından emniyet teşkilatımızdaki şube müdürlüğü ihsas edildi. Narkotik Şube Müdürlüğü kuruldu, 2013 yılının Mart ayında. Yine aynı şekilde Başkale ve Gürpınar ilçelerimizde de amirlik düzeyinde bürolar açıldı. Böylece daha etkin biçimde uyuşturucu ticaretiyle mücadele imkanına kavuşmuş olduk. Dolayısıyla ilk defa bu zaman zarfında planlı çalışmalar yapılarak ‘torbacı’ diye tabir ettiğimiz sokak satıcılarına yönelik operasyonlar yapıldı. Nitekim 2014 yılında ilk operasyon yapıldı. Yılın başında olmamıza rağmen ve 21 uyuşturucu ticareti yapan torbacı tutuklanarak cezaevine girdi. Bu anlamda etkili mücadelemiz önümüzdeki dönemde devam edecek ancak bu işin en önemli ayaklarından bir tanesi farkındalığın sağlanmasıdır. Farkındalık sağlanması açısından ilimizde bir proje yürütüyoruz. Proje çerçevesinde 2013 yılında 99 okulumuzda 10 bin 155 öğrencimize uyuşturucu kullanımının zararları konusunda bir farkındalık eğitimi verildi. Bu eğitim çalışmalarına 2014 yılında da devam ediyoruz. Yine hedefimiz 10 bin civarında öğrenciye ulaşıp bu öğrencilerin de uyuşturucu olan bilgilerini ve farkındalıklarını artırmak olacak. Nihayet bir başka kamu hizmeti de uyuşturucu kullanımına alışmış, müptela olan vatandaşlarımızın sağlık koşulları bakımından sunulan hizmet kalitesinin artırılmasıdır. Bugün itibari ile ilimizde bir Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) bulunmamakta ve Elazığ iline sevk yapılmaktaydı. Van, bölge itibari ile Muş, Hakkari, Bitlis ve Ağrı ilinin bir bölümüne sağlık hizmeti sunan bir il. Dolayısıyla uyuşturucu kullanımına ilişkin sağlık hizmetinin de Van’dan verilmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede önümüzdeki iki ay içerisinde Van’da geçici bir AMATEM merkezi oluşturacağız, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bünyesinde. Bununla ilgili yer tahsisi ve ihtiyaç duyulan malzemelerin tedariklerine başlanmıştır ama asıl önemli olan 2017 yılında yapımı tamamlanacak olan yeni hastane, bölgemizde müstakil bir AMATEM merkezi de kurulmuş olacak ve bölgede çok nitelikli bir tedavi merkezi olarak hizmet vermeye başlamış olacağız” dedi.


“İLİMİZ, TÜRKİYE’DE EN YÜKSEK UYUŞTURUCU YAKALAMA ORANLARINA SAHİPTİR”

Açıklamasında vatandaşlara da mesaj veren Vali Doğan, “Benim vatandaşlarımıza vermek istediğim mesaj şudur. İlimizde uyuşturucu mücadelesi hem sokak satıcılarına yönelik olarak hem de bunun ticaretini yapmış olanlara yönelik olarak çok etkin biçimde yürütülmektedir. Özellikle geçiş güzergahında olması bakımından ilimiz, Türkiye’de en yüksek uyuşturucu yakalama oranlarına sahiptir. Çok nitelikli bir kamu personeli bu anlamda istihdam edilmektedir. Endişe edilecek herhangi bir konu yoktur, ancak hepimiz açısından çok uyanık davranmayı gerektiren bir durumla karşı karşıyayız. Ülkemizin herhangi bir noktasında yaşayan bütün gençlerimizin anayasamız gereği korunması, devletin temel görevlerindendir. Bu görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“2013 YILINDA 2 BİN 201 KİLOGRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ”

Uyuşturucuya alışmış kişi veya ailelerin bütün sağlık kuruluşlarına müracaat edebileceklerini ifade eden Vali Doğan, tedavi ihtiyacı olanlara Elazığ veya Türkiye’deki diğer imkanlardan yararlandırmaya çalıştıklarını belirtti.

Maddi durumu iyi olmayanlara da tedavi süresince etkili bir gelir desteği sağlamak için de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yararlandıklarını söyleyen Vali Doğan, “2013 yılında 2 bin 201 kilogram eroin ele geçirildi. Bu İstanbul’dan sonraki en yüksek rakamdı. Van tarihinde de en yüksek rakamdı. Yine esrar yakalamamızda bin 373 kilogram ile Türkiye’de bir numaraya oturmuştu. 2014 yılında da yine etkili bir şekilde mücadeleye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 Çocuklar 1 TL'ye Uyuşturucu Bulabiliyor Haberi

Kaynak : Yüksekova Haber

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.