Pan Amerikan Sağlık Örgütü (PAHO), dang humması vakalarının artış gösterdiği bir dönemde bölgedeki sağlık yetkililerini ve halkı uyardı. PAHO'nun verilerine göre, bu yıl bölgede dang humması vakalarında ciddi bir artış yaşanmakta ve özellikle Haziran ayı itibarıyla 9,9 milyon şüpheli vakaya ulaşılmış durumda. Ayrıca, bu ay içinde dang humması nedeniyle üç kişi hayatını kaybetmiş.

Dang humması, sivrisineklerin ısırmasıyla bulaşan dört farklı virüs türü tarafından tetiklenen bir virüs hastalığıdır. Genellikle tropikal ve subtropikal iklimlerde yaygın olan bu hastalık, yüksek ateş, şiddetli baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları, deri döküntüleri, bulantı ve kusma gibi belirtilerle kendini gösterir.

I4B Fn52 A L0Q T Ota It Y O Mz Q

2,8 Milyon Araç Denetlendi: 515 Bin 232 İşlem Yapıldı 2,8 Milyon Araç Denetlendi: 515 Bin 232 İşlem Yapıldı

PAHO, bölgedeki sağlık yetkililerine dang humması salgınına karşı acil önlemler almaları çağrısında bulunurken, halkı da sivrisinek ısırıklarından korunmak için önlemler almaya teşvik ediyor. Özellikle sivrisineklerin yoğun olduğu bölgelerde koruyucu önlemler almak, sivrisinek ısırıklarını azaltmak için çevresel düzenlemeler yapmak önem taşıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı