DEM Bitlis Belediye
Losev

Ustaoğlu sokak sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde inceledi

Videoyu Aç Ustaoğlu sokak sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde inceledi
A
a

Bitlis Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, çalışmaları hızla devam eden Kent merkezinde bulunan Arifbey ve Kazımdirik caddesinden devam eden sokak sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde inceledi.

Bitlis Belediyesi, kentin tarihi ve doğa güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Arifbey ve Kazımdirik caddesinde sokak sağlıklaştırma çalışmalarını yürütüyor. Başkan Vekili İsmail Ustaoğluve teknik ekibi, tarihi dokusu ve yapısıyla eşine az rastlanır bir bölge olan Kent merkezindeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Kazımdirik Caddesi’nin 50 yıllık esnaflarından Cemil Geyalani, böyle büyük bir projenin cadde esnafının hayali olduğunu dile getirerek, “Bitlis’in en eski esnaflarındanım. Yaklaşık 50 senedir bu cadde üzerinde ikamet ediyorum. Babadan kalan bir meslek yürütüyorum. Bitlis’imizin turizmden başka çıkar yolu olmadığını hepimiz biliyoruz. Sokak sağlıklaştırması tabi ki bizim içinde önemli. Özellikle turistlerin dikkatini çekecek dekorların tarihi yansıtacak mekanların olması tabiki hayalimiz. Bunlara maddi olarak bizlerin gücü yetmiyor. Bitlis Belediyesinin bu sağlıklaştırmayı yapacak olması bizleri sevindirdi. Sonuc olarak Bitlis’e gelecek turistleri en iyi şekilde ağırlamak, onlardan istifade etmek bizim büyük amacımız ve temellimiz. Sokak sağlıklaştırması büyük proje olduğuna inanıyoruz. Mali açıdanda mali giderleri yüksek olacaktır. Ama belediyemiz esnaf arkadaşlara siz maddi katkıda bulunmayacaksınız biz yapacağız dediği için memnuniyet duyduk.Bitlis Belediyesine teşekkür ederim bu çalışmalarından dolayı” dedi.

Bitlis Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:’’Bitlis Her Yönü ile Bölgenin Turizm Cenneti Olacak Bitlis Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Bitls turizminin canlandırılması için yoğun bir mesai harcadıklarını belirterek, “Elimizde Türkiye'nin ender güzelliklerini bir arada bulunduran Doğu’nun saklı cenneti bulunuyor. Bu cennet parçası şehrimize bir hizmeti daha fazla getirmenin gayreti içerisindeyiz. Bitlis ekonomisine canlılık katan turizme gerekli önemi vermek bizler için büyük önem arz ediyor. Bu maksat ile yaptığımız çalışmalar kapsamında sokak sağlıklaştırma çalışmasını yapıyoruz. Ciddi bir potansiyeli içinde barındıran Bitlis; yapılacak olan çalışmalar ile ciddi bir yere gelecek. Bitlis Çarşısının restorasyon çalışmasının sokak sağlıklaştırma projesini yapıyoruz. İnşallah kısa bir süre sonra bitİreceğimiz çalışmalar ile caddemiz ihtişamlı kadim kent görünümüne kavuşacaktır. Bitlis’imiz, sağlık, doğa, inanç, kültür ve tarihi ile bölgenin önde gelen turizm cennetlerinden biri olacak " dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.