DEM Bitlis Belediye
Losev

Urartular dönemine ait Kef Kales turizme kazandırılacak

Videoyu Aç Urartular dönemine ait Kef Kales turizme kazandırılacak
A
a

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. M. Cengiz Işık'la birlikte Urartular dönemine ait Kef Kalesi'nin turizme kazandırılması için incelemelerde bulundu.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Cengiz Işık, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, Bitlis Eren Üniversitesi Araştırma Görevlisi Serkan Erdoğan ve beraberindeki Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri, ilçenin 6 kilometre kuzeyinde bulunan Urartular'dan kalma Kef Kalesi ve çevresini inceledi. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçedeki tarihi yapıların turizme kazandırılması için çalıştıklarını söyledi. Başkan Gürsoy, "İlçemiz tarihi, doğası ve kültürüyle Urartulara dayanan şirin bir ilçedir. İlçemizin hak ettiği konuma ulaşması için tarihi Kef Kalesi'nde kazı ve incelemelerin yeniden başlamasını istiyoruz. Hocamız Prof. Dr. M. Cengiz Işık 1973-1976 yılları arasında Kef kalesinde yapılan kazı çalışmalarında bulunmuş ve Adilcevaz'ın ne kadar değerli bir ilçe olduğunu dile getirmiştir. 140 odalı bir saray olan Kef Kalesi'nde kazı çalışmaları ve incelemelerin yeniden başlaması için belediye olarak her şeyi yapmaya hazırız. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen değerli hocalarımıza ve Bitlis Eren Üniversitesi yönetimi ile Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu eğitimcilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Cengiz Işık ise Kef Kalesi'nde iki yıl boyunca kazı çalışmalarında bulunduğunu belirtti. Prof. Dr. Işık, "Adilcevaz'ın çok eski bir tarihi vardır. Bu tarih Urartulara dayanmaktadır. Buralara geldiğim zaman çok büyük bir heyecan yaşıyorum. Buraların benim için çok büyük bir önemi var. İnşallah belediye başkanımızın da destek ve katkılarıyla Adilcevaz Kef Kalesi'nde yeniden çalışmaların başlaması için girişimlerde bulunacağız" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.