DEM Bitlis Belediye
Losev

Ulusal Basın Bitlis'e Çıkarma Yaptı

A
a

Üçte ikisi Bitlis il sınırları içerisinde bulunan Van Gölü’nde düzenlenen Bitlis Su Sporları Şenliklerinin 4'üncüsü bugün başlayacak. Şenlik için şehre gelen ulusal medya temsilcileri etkinlik öncesi Bitlis’i gezdi.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis Su Sporları Şenliği için İstanbul’dan ile gelen basın mensuplarını ağırladı. Kahvaltıyla başlayan başlayan program, dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Gölü’nü ziyaretle devam etti. Basın mensuplarına Nemrut Kalderası’nı gezdiren Yurdakul, deniz seviyesinden 2 bin 442 metre yüksekte bulunan krater gölü çevresindeki Ilık Göl ve Soğuk Göl’ü basına tanıttı.

Daha sonra ilin tarihi ve kültürel yerlerine gezi düzenlendi. Etnoğrafya Müzesi, İhlasiye Medresesi, Şerefiye Camii, Kehrevi Türbesi, Şerif Bey Tepesi’ni gezen basın mensupları, 7 bin yıllık geçmişi olan ve tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Bitlis’e hayran kaldı. Günün sonunda Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, basın mensuplarına tarihi Papşin Han’da akşam yemeği verdi. Bitlis’e özgü yöresel yemekleri tadan gazeteciler, yerel sanatçıların seslendirdiği Bitlis türküleri eşliğinde eğlendi.

Bitlis Su Sporları Şenliği 3 gün sürecek. Bitlis’in Van Gölü sahilinde bulunan Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde gerçekleştirilecek olan etkinlik Bitlis’in turizmi için büyük öneme sahip. Bitlis Su Sporları Şenliğinde; plaj futbolu, plaj voleybolu, dragon, bisiklet, yelken, su kayağı, kano, kürek ve yamaç paraşütü yarışları yapılacak.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.