Losev

Tuzluca'da BDP'ye Toplu Katılım

A
a

Tuzluca'da ilçesinde Cunki aşiretine bağlı Özlü ailesi BDP'ye katıldı. Törene BDP Grup Başkan Vekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan da katıldı.

Iğdır'ın Tuzluca (Kulp) ilçesinin önde gelen aşiretinden Özlü ailesi, yapılan törenle BDP'ye katıldı. Törene BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP PM üyesi Abbas Yoldaş, BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, HDP Iğdır İl Başkanı Yusuf Yıldırım, BDP Iğdır il, ilçe ve belde yöneticileri, Özlü ailesinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Törende konuşan BDP Iğdır İl Başkanı Anar, Kürt halkının kendi davaları için gelecekleri tek partinin BDP olduğunu ifade etti. Ardından konuşan BDP Tuzluca İlçe Başkanı Nevzat Ulutaş ise, yerel seçimlerde Tuzluca ilçesinde belediye seçimlerini kazanıp barış ve demokrasiyi getireceklerini belirtti. BDP'ye katılım sağlayan Özlü ailesinin üyelerinden Adil Özlü ise, Kürtlerin kendileri gibi BDP'ye katılım sağladığında Kürt halkının aşamayacağı bir sorunun kalmayacağını belirterek, BDP'ye katıldığı için mutlu olduklarını ve onurlarına sahip çıktıklarını dile getirdi. 
 
'Kürt halkı asla mücadelesinden vazgeçmeyecek'
 
BDP Iğdır Milletvekili Buldan ise, Tuzluca'da Özlü ailesinin yaptığı katılımın barışa ve demokrasiye vesile olması temennisinde bulunarak, "Bugün birlik ve beraberliğimize en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Kürt halkının yıllardır vermiş olduğu özgürlük ve eşitlik mücadelesinin önüne set çekenler, Kürt halkının taleplerini görmek istemeyenler, Kürt halkının dilini, kimliğini ve kültürünü inkar edenler bir kez daha gördüler ki; Kürt halkı asla ve asla mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Bugün burada Özlü ailesinin göstermiş olduğu bu onurlu ve kararlı duruşu karşısında kendilerini tebrik ediyorum. Özlü ailesinin bugünkü katılımının tüm Kürt halkına örnek olmasını istiyoruz. Şayet birlik ve beraberliğimizi koruyamazsak, birarada duramazsak ve seçimlerde ayrı ayrı partilerde girersek Kürt halkı hiçbir zaman vermiş olduğu mücadeleyi taçlandırmayacaktır" diye belirtti. 
 
'Kendi kimliğinize geri dönerek kişiliğinizi kazanın'
 
Farklı partilerde siyaset yapan Kürtlerin kişiliklerinden ve onurlarından taviz vermiş sayıldıklarını belirten Buldan, "AKP, CHP, MHP'de siyaset yapan Kürt halkımıza sesleniyorum; Bugünkü davranış sizlere örnektir. Hepiniz kendi eviniz olan BDP çatısı altında siyaset yapınız. Kendi kimliğinize geri dönün. Kişiliğinizi kazanın. BDP'de siyaset yapmayan Kürtler, kişiliklerinden ve onurlarından taviz vermiş sayılırlar. Bugünkü davranışı bir kez daha selamlıyor, her Kürdün Özlü ailesini örnek almasını temenni ediyoruz. Özlü ailesine de evine hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz" dedi.
 
Katılım töreninden sonra partililer geçtiğimiz aylarda şüpheli şekilde tavana asılı olarak ölü bulunan BDP Tuzluca İlçe yöneticilerinden Ali Bulut için verilen mevlide katıldı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.