Losev

TURKOVAC Aşısı Bitlis’te Uygulanmaya Başlandı

Videoyu Aç TURKOVAC Aşısı Bitlis’te Uygulanmaya Başlandı
A
a

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleye karşı yerli imkanlarla geliştirilen TURKOVAC aşısı, Bitlis’te uygulanmaya başlandı.

Milli aşı TURKOVAC bugün öğle saatlerinde Bitlis’in Tatvan ilçe merkezindeki, Tatvan Devlet Hastanesi ek hizmet binasına geldi ve TURKOVAC'ın hastaneye ulaştığını öğrenip sistem üzerinden randevu alan vatandaşlar, aşı olmak için hastaneye başvurdu.

Randevu alan vatandaşlara TURKOVAC aşısı uygulamaya başladıklarını belirten Tatvan Devlet Hastanesi Ek hizmet binası Başhekim yardımcısı Op. Dr. A. Rıdvan Kulu, aşılama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen TURKOVAC aşısını da bugün itibarıyla randevulu şekilde yapmaya başladıklarını söyledi.

Aşının önemine değinen Başhekim yardımcısı Kulu, “Tüm dünyayı etkisi altına almış olan Covid-19 pandemisi halen devam etmektedir. Özellikle Omicron varyantının ortaya çıkışından sonra dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de vaka sayılarında bir artış söz konusu. Bu da aşının önemini daha da arttırıyor. Aşılama çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen TURKOVAC aşısı da halkımızı hizmetine sunuldu ve ülke geneline yayıldı. Hastanemizde de bugün itibarıyla TURKOVAC aşısı randevulu şekilde yapmaya başladık. Aşılanma, hem hastalığın ve bulaşın azaltılması, hem de bulaşan kişilerde hastalığın hafif seyretmesi için çok önemlidir. Normal hayatımıza daha erken dönebilmek ve Covid-19’un hayatımızdaki olumsuz etkilerini biran evvel ortadan kaldırmak için bütün halkımızı aşılamaya davet ediyoruz” dedi.

Üçüncü doz olarak TURKOVAC aşısı yaptıran 61 yaşındaki Muhyettin Karaca da, “Daha önce iki kez Alman aşısı yaptırmıştım. Üçüncü doz olarak da Türk aşısı yaptırdım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” diye konuştu.

Aşı yaptıran Mustafa Söylemez ise, “3’üncü doz aşımı yaptırdım, çok teşekkür ederim. Allah, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve tüm İslam alemine şifa versin” şeklinde konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.