Bitlis'in sakin huzurunu bozan korkunç bir salgın haberi geldi. Son günlerde Tatvan ilçesinde başlayan ve hızla yayılan çekirge istilası, şehir merkezini adeta esir aldı.

Çekirgelerin Şehri İstilası

Yağışların artmasıyla birlikte başlayan çekirge istilası, Tatvan'ın merkezini ve sahil şeridini adeta istila etti. Kadınlar ve esnaf, çekirge sürüsünün neden olduğu zor anlarla boğuşuyor. Başlangıçta sadece Tatvan'ı tehdit eden bu salgın, Bitlis'in yanı sıra Van, Siirt, Muş ve Ağrı gibi çevre illeri de tehlikeye soktu.

Bitlis'te ziyaretçiler bayramın ikinci gününde tarihi mekanlarda zaman geçirdi Bitlis'te ziyaretçiler bayramın ikinci gününde tarihi mekanlarda zaman geçirdi

cekirge2.jpg

Esnaf Alarmda: "İstilaya Uğradık"

Esnaf Sedat Erdoğdu, çekirge istilası nedeniyle iş yerlerini açamadıklarını dile getirerek yetkililerden acil yardım talep etti. "Şu an Tatvan genelinde durum böyle. Yetkililer bir an önce bu soruna çözüm bulmalı, biz de rahata kavuşmalıyız" diyerek endişelerini dile getirdi. Turgut Hüseyni ise çekirge salgınının tarıma ve yaşam alanlarına ciddi zararlar verdiğini belirterek, "Bu durum giderek artıyor ve bizi endişelendiriyor" ifadelerini kullandı.

cekirge.jpg

Tatvan Belediyesi İlaçlama Atışlarına Başladı

Tatvan Belediyesi, çekirge istilasına karşı önlem almak amacıyla ilaçlama atışlarını başlattı. Yetkililer, en kısa sürede etkili bir çözüm bulmayı ve halkın güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Çekirgelerin Dehşet Veren Göçleri

Türkiye genelinde çekirge istilası özellikle Güney Anadolu ve Trakya bölgelerinde zarara neden oluyor. Bu zararlı böcekler, zengin bitki örtüsüyle ünlü olan bölgelerde büyük gruplar halinde bitkilere saldırarak tarımsal alanlara ve yaşam alanlarına ciddi zararlar veriyorlar.

cekirge3.jpg

Muhabir: Mehtap Çelebi