Losev

Türkiyen'in Çeşitli İl Dernekleri Federasyon Yöneticileri Bitlis İli ve İlçelerini Gezdi

Videoyu Aç Türkiyen'in Çeşitli İl Dernekleri Federasyon Yöneticileri Bitlis İli ve İlçelerini Gezdi
A
a

Tatvan Ticaret Ve Sanayi Odası'nın düzenlediği Bitlis ve İlçeleri gezi programı çerçevesinde Bitlis, Eskişehir, Afyon, Bilecik, Ordu, Çorum, Ağrı, Trabzon, Malatya Dernekler Federasyonu Başkan ve Yardımcıları, Beylikdüzü Genç İş Adamları Derneği Başkanı, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı, İkitelli Dernekler Platformu Başkanı, İkitelli Spor Kulübü Başkanı, Bidef Yöneticileri gezi çerçevesinde Bitlis, Tatvan, Hizan, Ahlat, Adilcevaz, Nemrut ve Nurs Köyünü gezdiler.

Geziden oldukça memnun kalan misafirler, özellikle Nurs Köyü ve Nemrut Dağından oldukça etkilendiklerini söylediler.
 
Nemrut dağı ziyaretinde federasyon başkanları; "Dünya da çeşitli ülkeleri gezdiklerini böyle bir manzarayla dünyanın hiçbir yerinde karşılaşmadıklarını, çokça bahsedilen Alp dağlarından daha güzel, mavide doğru kayak yapılan bir dağ ve muhteşem bir manzara, özellikle krater göl çok etkileyici. Böyle bir manzarayı şimdiye kadar görmemek bizim için bir eksiklik" diye konuştular. Adabağ Tesislerinde verilen Akşam Yemeğine Sayın Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan katıldı. Burada Sayın Bidef Başkanı Yaşar İZSİZ, Sayın Belediye Başkanı Hüseyin OLAN'a bir plaket takdim etti.
 
Gezi programının ikinci gününde Hizan, Gayda ve Nurs Köyü vardı. İlk olarak Nurs Köyüne yapılan ziyarette, Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin evi gezildi. Manevi havadan oldukça etkilenen başkanlar daha sonra Üstad'ın cami'sini ziyaret ettiler. Burada Üstad Bediüzzaman Said Nursi için dua eden başkanlar daha sonra Gayda'ya geçerek Gavs Hazretleri'nin kabristanını görme fırsatını buldular. Hizan ilçe merkezine geçen ziyaretçileri burada Hizan Belediye Başkanı İhsan UĞUR karşıladı. Hizan ile ilgili bilgiler veren Sayın UĞUR, federasyon başkanlarına ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti. UĞUR "Hizan halkına layık olmaya çalışıyoruz. Tarihi oldukça eski olan Hizan değerli şahsiyetler şehri, biz bu şahsiyetlere layık olmaya çalışıyoruz. İmkânlarımız çerçevesinde halkımıza hizmet ediyoruz. İkliminden dolayı yılda birden fazla ürün alıyoruz. Buraya ziyaretinizi fırsat bilerek sizden batıya bizi iyi anlatmanızı ve yatırımlarınızı bekliyoruz" diye konuştu. Federasyon başkanları ise; " Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin memleketini ziyaret etmekten oldukça mutlu olduklarını, yatırım ve tanıtım çerçevesinde her türlü imkanı sunmaya çalışacaklarını belirttiler". Bidef Yöneticisi Emrullah ÇELİK ise, kendisinin Hizan'lı olduğunu hizanda bir ilahiyat fakültesini yapmak istediğini ve bu çalışmayı en kısa sürede bitirmek amacında olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Sayın İhsan UĞUR misafirlerine Hizan da bulunan balık tesislerinde öğle yemeği ikram etti. Burada Sayın Bidef Başkanı Yaşar İZSİZ, Sayın Belediye Başkanı İhsan UĞUR'a bir plaket takdim etti.
 
Buradan Bitlis İline geçen değerli başkanları Bitlis Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Hüseyin OLAN karşıladı. Bitlis Kalesini ve beş minare hakkında bilgi veren Sayın OLAN, hizmet üretmeye çalıştıklarını halk ile beraber inşallah bunları başardıklarını, ama takdirin halktan geleceğini belirtti. Bitlis'in tarihi güzellikleri karşısında oldukça etkilenen misafirler daha sonra Tatvan'a geçtiler. Akşam yemeği için mavibeyaz lokantasında buluşan değerli misafirlere Bitlis Vali Yardımcısı Sayın Ömer Faruk İlhan, Tatvan Kaymakamı Sayın Murat ERKAN, Tatvan Belediye Başkanı Sayın Fettah AKSOY ve İstanbul'dan gelen Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları eşlik etti. Burada birer konuşma yapan katılımcılar, "Bu kadarını beklemiyorduk. Gerçekten çok etkilendik. Tatvan 15-20 yıla kadar metropol olabilecek bir kapasitede ve bunu değerlendirmek gerekir. Bu çerçevede üzerimize düşen her türlü göreve hazır olduklarını" söylediler. Bidef Başkanı Sayın Yaşar İZSİZ, Bitlis Vali Yardımcısı Sayın Ömer Faruk İlhan, Tatvan Kaymakamı Sayın Murat ERKAN, Tatvan Belediye Başkanı Sayın Fettah AKSOY'a birer plaket verdiler.
 
Gezinin son gününde Adilcevaz ve Ahlat'a bir gezi düzenleyen odamız, misafirleri ilk olarak Adilcevaz da bulunan Aygır Gölüne oradan da Adilcevaz belediyesi sosyal tesislerine götürdü. Buradan Ahlat'a geçen misafirler, Abdurrahman Gazi Türbesini ve Selçuklu mezarlığını ziyaret ettiler.
 
Ziyaretin sonunda Bitlis ve İlçelerinden çok etkilenen Sayın Federasyon başkan ve yardımcıları, gördükleri ilgi misafirperverlikten oldukça etkilendiklerini bu kadar kendilerinin de beklemediklerini söylediler. Bu ziyaretleri artırmak en büyük arzuları olduğunu, inşallah buraya yatırımla döneceklerini söylediler.
 
Biz de Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası olarak, misafirlerimize; "Batıdan doğuya oluşturdukları hoşgörü köprüsü için teşekkür ederiz."
 
GELEN MİSAFİRLER:
Binali DOLU Sivas Dernekleri Federasyon Başkanı
Mehmet ÇETİNKAYA Sivas Dernekleri Federasyon Başkan Yardımcısı
Bülent ÇEVİK Eskişehir Dernekleri Federasyon Başkan Yardımcısı
Mustafa ÇİMEN Afyon Dernekleri Federasyon Başkanı
Oktay TEPE Afyon Dernekleri Federasyon Başkan Yardımcısı
Hüseyin ÖZKAN Bilecik Dernekleri Federasyon Başkanı
Hüseyin AKBAŞ Ordu Dernekleri Federasyon Başkanı
Sedat KOÇAN Çorum Dernekleri Federasyon Başkanı
Şerafettin ÖZTÜRK Çorum Dernekleri Federasyon Başkan Yardımcısı
Fevzi DONAT Ağrı Dernekleri Federasyon Başkanı
Hayrettin PEKSOY Beylikdüzü Genç İşadamları Derneği Başkanı
Halil İbrahim TÜRKGENÇ Trabzon Dernekleri Federasyon Başkanı
Yakup MEMİŞOĞLU Trabzon Dernekleri Federasyon Başkan Yardımcısı
Abdulgani TEKİN Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili
Murat GÖRÜLTAŞ Malatya Dernekleri Federasyon Başkanı
Mehmet Emin PARLAR Bidef Yöneticisi
Emrullah ÇELİK Bidef Yöneticisi
Behçet SUBAŞI Bidef Yöneticisi
Maşallah HULAK Bağcılar İl Dernekleri Başkanı
Yaşar İZSİZ Bitlis Dernekleri Federasyonu Başkanı
Şadan BİLEN Bidef Yöneticisi
Besim DEMİRKAN Bidef Yöneticisi
Erol DEMİR Meclis Üyesi
Yalçın Kaya BÖBER İkitelli Dernekleri Platformu Başkanı
Abdulselam CEYHAN İkitelli Spor Kulubü Başkanı
Dilek YALÇIN Basın
Suat KAHYAOĞLU Basın

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.