Losev

Türkiye Üzerinden Geçtiler İddiası!

A
a

El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi’nin yüzlerce silahlı üyesinin Türkiye üzerinden Til Ebiyad’a (Girê Spî-Beyaz Tepe) geçtiği iddia edildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre yüzlerce El Nusra üyesi Türkiye üzerinden Til Ebiyad’a geçerken, Cumartesi gecesi Rakka’dan da onlarca araç içerisinde çete mensuplarının aynı kente takviye edildiği öğrenildi.
 
ANF'de yer alan habere göre Til Ebiyad’daki çatışmalar El Kaide’li grupların Cumartesi günü Kürt mahallelerine saldırısı ile başladı. Karşılık veren El Ekrad Cephesi, aralarında Irak İslam Devleti emiri Ebu Musab’ın da olduğu bir çok silahlı El Kaide üyesini ele geçirdi.
 
El Kaide bağlantılı gruplar ise yüzlerce Kürt sivili kaçırdı. Bugün yapılan anlaşma üzerine El Ekrad Cephesi, sivillere karşılık Ebu Musab’ı serbest bıraktı. Ancak çeteci grupların elindeki tüm sivillerin halen serbest bırakılmadığı ve başka bölgelerde sivillerin alıkonulmaya devam ettiği bildirildi.
 
Yerel kaynaklar, Til Ebiyad’daki çatışmaların şiddetli bir şekilde sürdüğünü bildiriyor. Serêkaniyê tarafından El Nusra güçlerinin de Til Ebiyad’a kaydırıldığı ifade ediliyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.