Losev

Türkiye sansürde dünya 1'ncisi

Videoyu Aç Türkiye sansürde dünya 1'ncisi
A
a

Twitter, 1 Temmuz 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki Şeffaflık Raporu’nu yayınladı. Rapora göre, 328 içerik kaldırma talebiyle Türkiye’nin dünyada birinci.

Twitter, şeffaflık raporunu yayınladı. Raporda dünya genelinde kendilerine ulaşan içerik kaldırma ve engelleme taleplerini açıklayan Twitter ülkeler bazında detaylara verdi.
 
Şeffaflık raporu 1 Temmuz 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki aralığı kapsıyor. Rapora göre bu tarihler arasında tüm dünyadan Twitter'a gelen "içerik kaldırma talebi adedi 376. Bu taleplerin 328'i ise Türkiye'den...
 
Twitter ülke bazında yaptığı açıklamalarda Türkiye için şu ifadeleri kullandı;
 
"Türkiye’deki resmi kurumlardan, kişisel hak ihlallerinden sivil vatandaşların ve/veya hükümet görevlilerinin küçük düşürülmesine kadar farklılık gösteren konularda içeriklerin kaldırılmasına ilişkin 328 mahkeme kararı ve 149 talep aldık.
 
Türkiye mahkemelerine, aldığımız mahkeme kararlarının  yüzde 70’ten fazlasına ilişkin yasal itirazda bulunduk. Bu kararlara, ifade özgürlüğü yasasını ihlal ettiğini veya başka kusurları olduğunu düşündüğümüz durumlarda itiraz ettik. Türkiye mahkemelerine yaptığımız itirazların yalnızca yüzde 5’i haklı bulundu."
 
Üç hesaba yeniden erişim sağlandı
 
"Çeşitli kaldırma taleplerine karşılık Twitter tarafından Türkiye mahkemelerine yapılan itirazların kabul edilmesinin ardından üç hesaba ve 196 Tweete yeniden erişim sağladık."
Kaynak : İMC

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.