Losev

Türkiye’nin Mutlaka Görülmesi Gereken Müzeleri

Videoyu Aç Türkiye’nin Mutlaka Görülmesi Gereken Müzeleri
A
a

Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken müzeleri ülkemizde yer alan medeniyetlerin en önemli kanıtlarını gösterir. Her yıl binlerce turist ağırlayan müzeler mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasında yer alır.

Ülkemizin her bölgesinde yer alan ve tarihe ışık tutan müzeler çok değerli eserleri bir arada barındıran eşsiz yapılardır. Tarihin değerleri müzelerin görülmesiyle bilinebilir ve tarihin bilinmeyenleri araştırılabilir. Ülkemiz birbirinden değerli ola eserlerin ve kalıntıların sergilendiği müzeler bakımından oldukça zengin bir ülkedir. İçerisinde dolaşırken büyülenmemek mümkün değilken fikir insanlarını, ozanları, halk şairlerini ve ünlü sanatçıları görebilir, eserlerine tanık olabilirsiniz. Müze ziyaretlerini yapabilmek için araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak bir gezi planı yapabilmek mümkündür. Bu sayede istediğiniz müze ziyareti için hem dilediğiniz şehri gezebilir hem de müzelerin girişlerine kadar yorulmadan kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Topkapı Sarayı Müzesi

İstanbul’da yer alan Topkapı Sarayı Müzesi Sarayburnu’nun en görkemli yapılarından bir tanesidir. İstanbul seyahat planları içerisinde yer alması gereken bu eşsiz yapıya ulaşım da bir o kadar kolay olup her yeri eşsiz sanat eserleriyle doludur. Ağaçlarla kaplı olan bir bahçeye sahip yapısı olup enfes bir manzarası bulunur. Günümüzde Türkiye’nin en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Topkapı Sarayı müzesi farklı farklı bölümlerden oluşur. İçerisine giriş için müze kart geçerli olup bazı bölümleri giriş ücretine dâhil değildir. Yılın her günü ziyarete açık olup sadece dini bayramlarda öğlene kadar kapalı bir mevzuatı bulunur.

Ayasofya Camii

Sanat ve mimarlık bakımından eşsiz bir eser olan Ayasofya müzesi dünyanın en önemli yapılarından biri olup sekizinci harika olarak tarihe tanıklık eder. Tarihi yarımadanın simgelerinden biri olan müze günümüzde tekrar camiye dönüştürülerek ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebilmesi mümkün bir yapıdır. Yurt içi ve yurt dışından ziyaretçi akınına uğrayan Ayasofya camisine ulaşım kolay olup İstanbul için uçak bileti erken dönemde alınarak ziyaretçileri uygun fiyatlarla ziyaret gerçekleştirebileceği müzedir.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Ankara şehrimizde yer alan Anadolu medeniyetleri müzesi farklı kazı alanlarından getirilen eserlerin bir arada olduğu kültür mekânıdır. Avrupa için yılın müzesi ödülünü alan Anadolu medeniyetleri müzesi farklı dönemlere ait kalıntı ve eserleri sergiler. Yılın her günü ziyarete açık olan müze her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti misafir eder.

Mardin Müzesi

Süryani yapıların arasında yer akan Mardin müzesi Osmanlı ve daha birçok devre ait eserleri bir arada barındırır. Günümüzde yer alan en yeni ve en güzel müzelerden bir tanesi olup güneydoğu Anadolu da son derece önemli bir yere sahiptir. Doğu ve güneydoğu turları için otobüs bileti satın alınırken mutlaka bu bölgenin de ziyaret edilmesi gerekir. Gerek turla gerek özel araçla görülmesi gereken önemli tarihi yapılar arasında yer alan Mardin müzesine Müze kartla giriş yapılırken yılın her günü ziyaret edilebilir.

Türk İslam Eserleri Müzesi

Türkiye’nin en iyi müzelerinden bir tanesi olan Türk İslam Eserleri Müzesi ilk Türk Müzesi unvanına sahiptir. Cumhuriyetin ilanından sonra ismini alan müzenin en önemli özelliği ise Osmanlı imparatorluğu döneminde açılan son müze olmasıdır. Halılar, seramik, etnografya ve daha birçok farklı eser müze içerisinde sergilenir.

Hatay Arkeoloji Müzesi

Dünyanın en büyük üçüncü mozaik müzesi olan Hatay Arkeoloji Müzesi Hitit, Roma ve Bizans devletlerine ait birçok önemli eseri barındırır. Kazılar sonucunda ortaya çıkan eserlere ev sahipliği yapan müze mutlaka ziyaret edilmesi gereken önemli mekânlar arasında yer alır.

Mevlana Müzesi Konya

Konya şehrinde yer alan Mevlâna Müzesi Mevlana Celaleddin Rumi’nin dergâhı olup oldukça önemli bir yere sahiptir. Mevlana’nın kabrinin de bulunduğu müzede eşyaları ve yaşam biçiminin de görülmesi mümkündür. Ülkemizin dünyaya açılmasına ev sahipliği yapan müze yerli ve yabancı turistleri ağırlayarak tanıklık etmeniz gereken önemli bir atmosfere sahiptir.

Aya İrini Müzesi

İstanbul’da yer alan Aya İrini Müzesi günümüzde camiye çevrilmemiş bir yapıdır. Camiye çevrilmemesinden dolayı günümüzde kilise halinde kalan yapı içerisinde silahlar ve eski eserlerin koleksiyonları bulunur. Hem sunulan eserler hem de farklı mimarisiyle son derece önemli bir yapıdır.

Çanakkale Troya Müzesi

Çanakkale’de yer alan Troya Müzesi 2018 yılında ziyarete açılmıştır. Açıldığı ve ziyaret edildiği günden günümüze kadar birçok ödüle ev sahipliği yapan müze 2010 yılında da Avrupa yılın müzesi özel takdir ödülü almıştır. Çanakkale’nin eşsiz tarihi içerisinde ziyaret edilmesi gereken Troya Müzesi her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır.

Zeugma Müzesi Gaziantep

Zeugma müzesi Gaziantep ilinin en önemli müzelerinden bir tanesidir. Tarihi müzeler arasında ilgi çeken yapının en önemli eseri ise çingene kızı adlı eserdir. Müzenin özel bir odasında sergilenen mozaik görenleri kendisine hayran bırakır. Müzeyi ve şehri konforlu bir şekilde gezebilir, son derece keyif alarak güzel bir ziyaret yapabilirsiniz. Ülkemizin en önemli eserlerinin bulunduğu müzeler daha başka şehirlerde de yer alırken seyahat planlarında mutlaka yer almalıdır. Müze ziyaretlerinin kolay bir şekilde gerçekleşmesi için müze kartı yolculuk öncesinde edinmek mali ve konfor açısından da kolaylık sağlayacaktır. Yılın her günü açık olan müzelerin ziyaret saatlerinin öğrenilmesi için mutlaka internet üzerinden araştırma yapılması önem taşır.

 


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.