DEM Bitlis Belediye
Losev

Türkiye’nin karşı çıkmasına rağmen PYD Cenevre’ye davet edildi

Videoyu Aç Türkiye’nin karşı çıkmasına rağmen PYD Cenevre’ye davet edildi
A
a

BM Suriye Özel Temsilcisi’nin yetkilendirdiği bir görevli, PYD Eş Başkanı Salih Müslim’i Cenevre görüşmesine davet etti.

Suriye’de siyasi geçiş sürecinin başlatılması için tarafları İsviçre’nin Cenevre kentinde bir araya getirecek görüşmelere, Türkiye’nin tüm itirazlarına rağmen Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim davet edildi.

Sputnik News’in geçtiği haberde kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura’nın yetkilendirdiği bir görevli ile Salih Müslim, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya geldi. Sözcü, yapılan görüşmede Salih Müslim’e daveti iletti.

Kaynaklar, PYD’nin davet edilmesi üzerine Ankara yönetiminin PYD’nin katılmaması yönündeki girişimlerinin arttığını, bu nedenle her an bir değişiklik yaşanabileceğini bildirdi.

Bir kaynak, Türkiye’nin PYD’nin katılması yönündeki engelleme çabalarına karşın PYD’nin de girişimlerde bulunduğunu aktardı.

28 Ocak’ta

Edinilen bilgiye göre, 25 Ocak’ta yapılması planlanan ancak hangi grupların davet edileceği konusunda uzlaşmaya varılamaması nedeniyle ertelenen Cenevre görüşmesinin, 28 Ocak 2016 tarihinde yapılması planlanıyor.

PYD lideri Salih Müslim’in yanı sıra, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Üyesi Fuad Eliko, Hekim Beştar, Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanları Heysem Menna ile İlham Ehmed de, Cenevre görüşmelerine katılmak üzere davet edildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.