Losev

Türkiye Diyanet Vakfı 70 Aileye Yardım Kolisi Dağıttı

A
a

Türkiye genelinde başlatmış olduğu kampanya ile ihtiyaç sahiplerini sevindiren Türk Diyanet Vakfı (TDV), Bitlis'in Ahlat ilçesinde 70 aileye yardım kolisi dağıttı.

TDV Ahlat Şubesi Mütevelli heyeti tarafından ihtiyaç sahipleri için gelen yardım kolileri ev ev gezilerek dağıtıldı. Ahlat İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ahlat Şubesi Başkanı Zahit Demirel, Ramazan ayının rahmet ve bereket dolu bir ay olduğunu ifade ederek, bu ayda herkesin imkanı dahilinde yardım yapmasının faydalı olacağını söyledi.

Müftü Demirel, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gönderilen 70 adet yardım kolisinin ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldığını belirterek, "İçinde bulunduğumuz ay rahmet ve bereket ayıdır. Dolayısıyla bu ayda herkes imkanı dahilinde yardım yapması gerekiyor. Mal mülk sahibi olanların olmayanlarla paylaşması zaten dinimizin emridir. Zira oruç ibadeti de bizlere açlığı, yokluğu öğreten bir ibadettir.

Oruç ibadeti bizlere aynı zamanda ihtiyaç sahibi insanlarla paylaşmayı da öğretiyor. Dolayısıyla Müslümanlar özellikle bu ayda ihtiyaç sahiplerini unutmamalıdır. Gerek sofrasını gerekse sadakasını fakirlerle paylaşmak gerekiyor. Bizde TDV Ahlat Şubesi olarak bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın desteklenmesine katkıda bulunmak adına TDV Ahlat Şubesi Mütevelli heyeti tarafından önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi 70 aileye yardım kolisi dağıttık. Türkiye Diyanet Vakfı genel merkezimizce Ramazan ayına ve bayrama yönelik yardım kolileri hazırlanmıştı.

Bizde Mütevelli heyetimizle birlikte yardım kolilerini tespit ettiğimiz 70 aileye ulaştırdık. Bu yardımı yaparken özellikle ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek evlerinde teslim ettik. Bu vesile ile rahmet ve bereket ayında bu işe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah kendilerinden razı olsun. Genel merkezimin katkılarıyla inşallah Kurban Bayramı arifesinde de böyle bir programımız olacaktır. İmkanlarımız dahilinde bu yardımları devam ettireceğiz. Kolilerin içerisinde temel gıda malzemeleri ile bayrama yönelik zengin bir yardım paketi hazırlanmış. İnşallah tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi aileleri bir nebzede olsa rahatlatır.

Türkiye Diyanet Vakfı Ahlat Şubesi Mütevelli heyeti benim başkanlığımda toplamda 5 kişiden oluşmaktadır. Hepside Ahlat'ı tanıyorlar. En çok ihtiyacı olan insanlara bu yardım kolilerini dağıttık" dedi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.