Losev

Türk Telekom'da Bylock operasyonu

Videoyu Aç Türk Telekom'da Bylock operasyonu
A
a

Türk Telekom'daki FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen 20 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonda, şu ana kadar 16 kişi yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca Türk Telekom'daki FETÖ soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık, Türk Telekom'da çalışan, bir kısmı ayrılan, bir kısmı ise açığa alınan personelin, şifreli haberleşme programı olan "ByLock"u kullandığı bilgisinin alınması üzerine harekete geçti. 

20 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi üzerine İstanbul merkezli birçok ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 16 kişi yakalandı. Hakkında gözaltına kararı bulunan 4 kişi ise halen aranıyor. 

Türk Telekom'daki FETÖ soruşturmasında, bugüne kadar 55 kişi tutuklanmış, 38 kişi ise ‘adli kontrol’ hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı. Yine aynı kapsamda, adreslerinde aranan ancak bulunamayan 30 şüpheli hakkında ise ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan hakimlikçe yakalama kararı verilmişti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.