Losev

Turistler Artık Zorlanmayacak: Ahlat Şehir Rehberi Çıktı

A
a

Ahlat İlçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje ile Ahlat'ın ilk Şehir Rehberi çıktı.

Ahlat İlçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje ile Ahlat'ın ilk "Şehir Rehberi" çıktı. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler için oldukça faydalı olacak bir şehir rehberinde Ahlat ile ilgili genel bilgilerin yanı sıra ilçenin çeşitli özellikleri de tanıtılıyor.
 
Yeni çıkarılan Şehir Rehberi hakkında gazetecilere bilgi veren Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA)'nın Doğrudan Destek Faaliyeti kapsamında hazırladıkları proje ile 5 bin adet şehir rehberi ile 5 bin adet tanıtım CD'si çıkarıldığını söyledi. Kaymakam Dölek, tarihi ve kültürel dokusu zengin olan ilçeye çok sayıda yerli ve yabancı turistin geldiğine değinerek, şehir rehberinin özellikle ilçeye gelen turistler için oldukça faydalı bir çalışma olduğunu belirtti.

Kaymakam Dölek, "Daha önce Kaymakamlık tarafından hazırlanan kitaplar vardı. Ama ilçeyi gezdirmek için şehir rehberi yoktu. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler için oldukça faydalı olacak bir şehir rehberi hazırladık. Şehir rehberimizin içeriğine Ahlat ile ilgili her şeyi bıraktık. Kitabımızın içerisinde Ahlat ile ilgili genel bilgiler, tarihte Ahlat, Ahlat Türk Mimarisi, camiler, kümbetler, Selçuklu kabristanları, mahalli sanatlar, ilçede bulunan bazı işletmelerin adresleri ile lüzumlu telefonlar ve ilçemize yakın bazı il ve ilçelerin de çeşitli özelliklerini bulunmaktadır. Konumu, tarihi değerleri ve doğal güzellikleri ile çok özel bir yere sahip olan Ahlat'ı bilmeyenler veya ilk kez gezecek olanlar için fotoğraf ağırlıklı olarak hazırladığımız Şehir Rehberi'nin faydalı olacağını ümit ediyorum" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.