Bitlis'in doğal manzaralarını  keşfetme fırsatı sunan 1.262 kilometre hat uzunluğunda ve 140 yolcu kapasitesiyle "Turistik Tatvan Treni" Ankara'da düzenlenen tören ile yola çıktı.

Bölge ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak olan trenin uğurlama törenine Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu,Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ve birçok davetli katıldı.

'Turistik Tatvan Treni' Düzenlenen Törenle Yola Çıktı (7)-1

Bitlis ekonomik ve turizm açısından ivme kazanacak

Bitlis'in tanıtımına büyük bir katkı sağlayacak olan ‘Turistik Tatvan Treni’ misafirlerine tarih ve doğayı bir arada sunarak eşsiz deneyimlerin yaşaçatacak

Turizm açısından bölge için büyük bir ivme kazandıracağını belirten Karaömeroğlu şu ifadeleri kullandı: "Dünyanın en güzel rotalarından birisinde, eşsiz coğrafyalarda süzülecek olan turizm elçisi 'Turistik Tatvan Treni', şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına da dokunarak, ilimizin gizli kalmış doğa harikası manzaralarını keşfetme imkanı sağlayacak. İlimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

'Turistik Tatvan Treni' Düzenlenen Törenle Yola Çıktı (6)-1

'Turistik Tatvan Treni' Düzenlenen Törenle Yola Çıktı (5)-1

'Turistik Tatvan Treni' Düzenlenen Törenle Yola Çıktı (3)-1

'Turistik Tatvan Treni' Düzenlenen Törenle Yola Çıktı (2)-1

'Turistik Tatvan Treni' Düzenlenen Törenle Yola Çıktı (4)-1