DEM Bitlis Belediye
Losev

Tunç Soyer'den Beklenen Açıklama Geldi

Videoyu Aç Tunç Soyer'den Beklenen Açıklama Geldi
A
a

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Bitlis ve Sivas hakkında yaptığı açıklamadan sonra resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklaması

"Sivasımızı, Bitlisimizi ve Türkiye’nin her bir köşesini tıpkı İzmir kadar seviyor ve aynı derecede değerli görüyorum. Açıklamayı Sevgili Bitlisli ve Sivaslı dostlarım için kaleme aldım.

Türkiye'nin her ilinin, her yöresinin ayrı ayrı değerli ve benzersiz olduğuna tüm kalbimle inanıyorum. Her ilimiz, kendi kadim ve doğal değerleri esas alınarak ve onları ön plana çıkartarak yönetilmeli ve tanıtılmalı. İzmir'in turizm potansiyeliyle ilgili kurduğum cümle, ilimizin değerlerini anlatmakta ne denli yetersiz kaldığımıza dair bir öz eleştiriydi. Bitlis gibi, Sivas gibi İzmir'in olanaklarına sahip olmayan ve bütün zorluklara rağmen ileri gitmek için çabalayan kentlere göre çok daha avantajlıyken bunlar yokmuş gibi yaşamasına dair bir özeleştiri yapmıştım.

Kaldı ki özellikle Ahlat ve Adilcevaz'a defalarca gitmiş, "Sakin Şehir" olmaları için mücadele etmiş biri olarak, insanlarına, kültürüne, doğasına hayran olduğum bu şehre tepeden bakan, küçümseyen bir ifade kullanmam söz konusu olamaz. Yanlış anlaşılmış olmak nedeniyle çok üzgünüm. Asla aklımdan geçmeyen bu yanlış anlaşılma nedeniyle sizleri incittiysem lütfen kusura bakmayın. Bir kenti başka kentlerle kıyaslamak ve farklı değerleri birbiriyle karşılaştırmak asla onayladığım bir yaklaşım değil. Sivasımızı, Bitlisimizi ve Türkiye'nin her bir köşesini tıpkı İzmir kadar seviyor ve aynı derecede değerli görüyorum. Konunun açıklığa kavuşması için bu açıklamayı yapmak zorunda hissettim. Saygılarımla.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.