Slayt Gösterisi
Losev

Tüm Türkiye'de 15 Temmuz anması

Videoyu Aç Tüm Türkiye'de 15 Temmuz anması
A
a

15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadelenin ikinci yıldönümü dolayısıyla sabah saatlerinde başlayan anma etkinlikleri ve törenler yarın sabaha kadar devam edecek.

Türkiye, iki yıl önce 15 Temmuz akşamı bir darbenin eşiğinden döndü. Darbeye girişimine karşı verilen mücadelede, 250 kişi yaşamını yitirdi.

15 Temmuz’un ikinci yıldönümü dolayısıyla bugün sabah saatlerinden itibaren Türkiye’nin dört bir yanında anma etkinlikleri düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Camii’nde hatm-i şerif merasimine katılarak, Kur’an-ı Kerim okudu.

Erdoğan, ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla Beştepe’deki toplantıda da konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

KAYNAKLAR TERÖRLE MÜCADELEYE AYRILIYOR: Aslında bugün buradaki bu buluşma tüm şehit yakınlarımızla ve gazilerimizle birlikte olma arzumuz çok çok büyük. Sadece Fırat Kalkanı Harekatı’nda 3000 DEAŞ’lıyı Zeytin Dalı Harekatın’nda 4600’e yakın PKK ve PYD’liyi etkisiz hale getirdik. Bu yıl sınırlarımız içinde ve Kuzey Irak’taki operasyonlarda etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı 1400’e yaklaştı. Milletimizi kalkındırmak için kullanmamız gereken kaynaklarımızı terörle mücadeleye tahsis etmek zorunda kalıyoruz. Daha düne kadar yapılamaz denilen başarılamaz denilen nice işin üstesinden geldik geliyoruz.

BÜTÜN HÜCRELERİ SÖKÜP ATACAĞIZ: Yeni yönetim sistemimizle karar alma ve uygulama mekanizmalarını tıkayarak Türkiye’yi istedikleri gibi yönlendirenlerin bir kozlarını daha ellerinden aldık. FETÖ ihanet çetesinin PKK, DEAŞ, diğer terör örgütleri gibi tek hedefi ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceğidir. Bu FETÖ’nün arkasından gelenler bitmez. Onların girdiği bütün hücreleri keşfederek söküp atacağız. Durmak yok yola devam edeceğiz. Ülke ve millet olarak bu mücadeleyi hep inancımızla, davamızla yürüttük. 15 Temmuz gecesi milletimizin sergilediği kahramanlığın sırrını keşfetmek isteyen, asırlardır süregelen bu büyük mücadeleye bakmalıdır.

15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ: 15 Temmuz’u unutturmayacağız, unutmayacağız. Milletimiz asırlardır sahada kanıyla, canıyla ve bileğinin hakkıyla kazandıklarını masada söz oyunlarıyla, diplomasi tuzaklarıyla, gafletle ve hatta ihanetle kaybetmekten bıkıp usanmıştır. Biz kaybetmeyeceğiz. Şehitlerimizin kanları, gazilerimizin fedakarlığı ve bu yola baş koymuş milyonların mücadelesi uğruna kazandıklarımızı masada tehlikeye atmamakta kararlıyız. İçerideki başarılarımızı dışarıda da tahkim edecek şekilde hareket ediyoruz. Rusya, Çin, Afrika, Güney Amerika, Asya gibi tüm coğrafyalarda en geniş işbirliğini kurmaya çalışıyoruz. Karşılıklı fayda temelinde bize doğru atılan adımlara karşılık veriyoruz. Her şehit ailesi ve her gazi benim öz kardeşim mesafesindedir. Onlara yapılan her yanlışı şahsıma yapılmış sayarım ona göre davranırım. 15 Temmuz’u önemsizleştirmeye çalışanlar ülkemize ve milletimize karşı ruhlarında biriktirdikleri kibir, kin ve nefretlerini dile getiriyor.

ŞAHADETİ MAKAMI İSTİSMAR EDİLMEMELİ: Bir daha 15 Temmuzlar yaşanmaması için çocuklarımızı buna göre yetiştirmeliyiz. Benim sizden bir ricam var. Şahadet bambaşka bir şeydir. O makam başkadır. Onun inceliğini, hassasiyetini özellikle kavramak, istismar edilmesine asla müsaade edilmemelidir ki şehitlerimizi rahatsız etmeyelim. Cehalet okuma yazma bilmemek değil, tarihini, medeniyetini öğrenmemektir. Bize kendini bilecek, elif gibi dosdoğru olacak, gönüllere girecek nesiller lazım. Bunun için eğitim-öğretim konusunu önceliklerimizin en başına alıyoruz. Bizim hem ilmiyle, hem gönlüyle geleceğe yürüyen nesillere ihtiyacımız var. En büyük öğretmen sizsiniz.

YILDIRIM: 15 TEMMUZ RUHUNU DİRİ TUTACAĞIZ

TBMM Başkanı Binali Yıldırım ise ’15 Temmuz Demokrasi Şehitliği’ne yaptığı ziyaret sonrasında açıklama yaptı. Yıldırım, “İki yıl geçmiş olmasına rağmen acılarımız tazeliğini koruyor. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bugün sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız çeşitli kurumlarımız 15 Temmuz’un anısını yaşatmak için bir çok programlar yapacak. İstanbul’da akşam bütün milletin katılımıyla anma programı yapılacak. Biz de aynı saatte Ankara’da benzer bir programa iştirak edeceğiz. Amacımız 15 Temmuz ruhunu canlı bir şekilde tutmak, 81 milyonun kardeşliğini beraberliğini daim kılmaktır” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.