DEM Bitlis Belediye
Losev

TÜGVA’dan öğrencilere yaz okulu

Videoyu Aç TÜGVA’dan öğrencilere yaz okulu
A
a

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bitlis İl Temsilciliği tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında Tatvan'daki ortaokul öğrencilerine yönelik yaz okulu açıldı.

Öğrencilerin yaz tatillerini faydalı bir şekilde geçirmelerini sağlamak için çalışma başlatan TÜGVA Bitlis İl Temsilciliği, bu kapsamda ilçedeki ortaokul öğrencilerine yönelik yaz okulu uygulamasını başlattı. Toplamda 100 öğrencinin eğitim göreceği etkinliklerde; erkek ve kız öğrenciler için temel dini eğitim konularının yanı sıra sosyal ve sportif faaliyetlere de yer veriliyor. Yaz okulu programı kapsamında öğrenciler; spor aktivitelerin yanı sıra el sanatları, edep-adap sohbetleri, ahlak, iman, Kur’an-ı Kerim, Elifba, siyer, ilahi, marş, voleybol, basketbol, tenis, badminton, masa tenisi, kültürel geziler, satranç gibi alanlarda eğitim görecek.

Yapılan program ile ilgili bilgi veren TÜGVA Bitlis İl Temsilcisi Cihad Veysel Aki, “Türkiye Gençlik Vakfı olarak ortaokul öğrencilerimize yaz tatillerinde okul yorgunluklarını çeşitli aktivite ve oyunlarla atacakları, arkadaş bağlarını kuvvetlendirecekleri, eğlenirken de kendilerini ahlaki ve manevi olarak geliştirmeyi ihmal etmeyecekleri yaz okulu programımıza hayırlısıyla başladık. Öğrencilerimizin zihinsel, fiziksel ve ahlaki gelişimlerine bir nebze de olsa katkıda bulunarak, eğlendirirken aynı zamanda öğrenmelerini sağlamayı hedeflemekteyiz. Tertiplediğimiz bu yaz okulumuzda katkılarından dolayı Tatvan Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan Beyefendi’ye, Tatvan Belediye Başkanı Sayın Fettah Aksoy’a, Bitlis İl ve Tatvan İlçe Milli Eğitim müdürlüklerine ve yine Tatvan İlçe Müftülüğümüze teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

TÜGVA Bitlis Ortaokul Koordinatörü Ümit Akın ise, “Bitlis’in en ücra köylerine kadar gidip oradaki genç kardeşlerimizle, öğrencilerimizle yaz okulu programını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Merkezileşmeden ziyade uzak-yakın demeden tüm çocuklarımıza hizmet vermek suretiyle onlarla bir arada bulunmak en önemli ilkelerimizden biridir. Bundan dolayı yaz okulumuz, köy okullarımızda ve şehir merkezimizde 4 hafta boyunca devam edecek olup, dördüncü haftanın sonunda tüm yaz okulu öğrencilerimizle gerçekleştireceğimiz kültür gezisi ve 2 gün sürecek doğa kampı ile son bulacaktır” diye konuştu.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.