DEM Bitlis Belediye
Losev

Trump IŞİD için tarih verdi: Haftaya resmen açıklarız

Videoyu Aç Trump IŞİD için tarih verdi: Haftaya resmen açıklarız
A
a

ABD Başkanı Donald Trump, 'IŞİD'in elindeki tüm toprakların geri alındığının' önümüzdeki hafta açıklanabileceğini söyledi. IŞİD'in yenilgisi, Trump'ın Suriye'den çekilme için kriterlerinden biri..

Amerikan askerlerinin Suriye’den ne zaman çekileceği ve sonrasında kurulacağı belirtilen güvenli bölgenin içeriği tartışılırken,  ABD Başkanı Donald Trump IŞİD’in Suriye ve Irak’tan tamamen temizlendiğini gelecek hafta resmen açıklayabileceklerini söyledi.

Trump, IŞİD karşıtı koalisyona üye 79 ülkenin temsilcilerine Washington’da yaptığı konuşmada, “Ellerinde toprak kalmadı. Bu çok önemli. Toprakları kalmadı” dedi.

‘AMERİKAN ORDUSU, ORTAKLARIMIZ VE SDG ÖZGÜRLEŞTİRDİ’

ABD Başkanı, “Suriye’deki cesur savaşçılarımızı evlerinde sıcak bir şekilde karşılamayı dört gözle bekliyoruz” deyip, “ABD ordusu, koalisyon ortaklarımız ve Suriye Demokratik Güçleri geçmişte Irak ve Suriye’de IŞİD tarafından kontrol edilen bölgelerin neredeyse tamamını özgürleştirdi” ifadelerini kullandı.

Trump, “Halifeliğin yüzde 100’üne sahip olduğumuz, muhtemelen önümüzdeki hafta bir noktada resmen açıklanacak” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan toplantıda, Trump’tan önce söz alan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise Suriye’den çekilmelerinin ‘Amerikan savaşının sonu’ anlamına gelmediğini ve taktik değiştirdiklerini söylemiş, IŞİD’le mücadele görevinin sürdüğünü belirtmişti.

 
Kaynak : DİHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.