Losev

TRT Bitlis'in Belgeselini Çekiyor

A
a

Bitlis Belediyesi ve TRT Türk tarafından Bitlis'in tarihi güzellikleri havadan görüntülenerek belgesel haline getirilecek.

Talha Uğuruel'in sunduğu 'Tarihin İzinde' adlı belgesel için Bitlis'in tarihi mekanları Flycam denilen bir cihazla havadan görüntüleniyor. Şehrin değişik noktalarında çekimler yaptıklarını ifade eden Flycam Operatörü Hayri Darıcı, havadan HD kalitesinde görüntü çektiklerini belirtti. Darıcı, "Bitlis Belediyesi'nin ve TRT Türk'ün ortaklaşa yürüttüğü bir projede Talha Uğurluel'in sunduğu 'Tarihin İzinde' programın havadan görüntülemesini yapıyoruz. Elimizdeki cihaz Amerika üretimi olup, Cinestar 8 diye adlandırdığımız bir cihazdır. Full HD kayıt yapabilen ve havadan her türlü görüntüyü aşağıya indirebilme özelliğine sahip bir cihazdır" diye konuştu.
 
Bitlis Kalesi başta olmak üzere İhlasiye Medresesi gibi tarihi yerlerden görüntü aldıklarını ifade eden Bitlis Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yavuz Kakı ise, "Yapılan belgeselde Bitlis'imizde Flycam denen uçuş simülasyonuyla Bitlis'i çekmekteyiz. Şehrimizin kalesi başta olmak üzere İhlasiye Medresesi, Şerifbey tepesi, Bitlis evlerini, Hanlarını ve Türbelerini yukarıdan görünecek şekilde 2 gündür yoğun bir şekilde çekimler yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.