Bitlis Milletvekili Bedirhanoğlu, Başkan Yardımcılığına Atandı Bitlis Milletvekili Bedirhanoğlu, Başkan Yardımcılığına Atandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un paylaşımlarına göre, trafikte yol kesme eylemi müstakil bir suç olarak değerlendirilecek ve faillerine 3 yıla kadar hapis ile 1 yıl ehliyetten men cezası uygulanacak. Makas atan sürücüler 50 bin lira, drift yapanlar ise 80 bin lira para cezasına çarptırılacak. Ayrıca, ambulans, itfaiye ve polis araçlarına yol vermeyenlere 20 bin lira ceza kesilecek.

Ölümlü kazalarda zaruret dışında olay yerini terk eden sürücüler 1 ila 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılırken, ehliyetleri de 2 yıl süreyle iptal edilecek. Alkollü araç kullanmanın cezası 50 bin liraya çıkarılırken, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası da öngörülüyor. Uyuşturucu etkisinde araç kullanma suçuna ise 100 bin lira ceza verilecek ve sürücülerin ehliyetine 5 yıl el konulacak.

Asayiş suçlarına yönelik düzenlemeler kapsamında düğün, nişan ve asker uğurlamalarında havaya ateş açanlar 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. Meskun mahalde silah veya kuru sıkı ile ateş edenlere ise 5 yıla kadar hapis cezası uygulanacak. Ruhsatsız tüfek bulunduranlara 30 bin lira, izinsiz kuru sıkı taşıyanlara ise 20 bin lira ceza kesilecek.

Kaynak: İLKHA