DEM Bitlis Belediye
Losev

Torba Yasa Tasarısı Kanunlaştı

Videoyu Aç Torba Yasa Tasarısı Kanunlaştı
A
a

TBMM’de 99 gündür üzerinde müzakere yapılan ve kamuoyunda “Torba Yasa Tasarısı” olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmeleri tamamlanarak yasalaştı.

3 Haziran tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu’na 61 madde olarak gelen ve 37 günlük görüşmelerin ardından önergelerle birlikte 148 madde olan Torba Yasa Tasarısının 15 Temmuz’da Genel Kurulda başlayan görüşmeleri tamamlandı.

Komisyona gelmesinden bu yana geçen zaman ve içerdiği maddelerle muhalefetin eleştirilerine sebep olan tasarı, Genel Kurulda 2 gün boyunca yapılan görüşmelerin ardından kabul edilerek yasalaştı.

Tasarının olağanüstü toplantı gündemi ile görüşülerek yasalaşmasının sebepleri arasında 40 bin öğretmen ataması ve Soma maden kazasında hayatını kaybedenler ve yakınları ile maden işçilerine yönelik yapılan düzenlemeler var.

Torba Yasa Tasarısı içinde Soma maden kazasında hayatını kaybedenler ve yakınlarına yönelik yapılan düzenlemeler ile maden sektörüne yönelik yapılan düzenlemelerin yanı sıra 40 bin öğretmen atamasını içeren düzenlemeler bulunuyor.

Tasarıda ayrıca, sosyal güvenlikle ilgili düzenlemeler ve borçların yapılanmasına ilişkin düzenlemeler var. Taşeron işçilere yönelik düzenlemelerinde eklendiği tasarıda memurlara ve emeklilere yönelik çeşitli maddelerde bulunuyor.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.