Slayt Gösterisi
Losev

Torba yasa Meclis'ten geçti, Hakkari ve Şırnak il olarak kaldı

Videoyu Aç Torba yasa Meclis'ten geçti, Hakkari ve Şırnak il olarak kaldı
A
a

Meclis’te görüşmelerine başlanan ve tepkilere neden olan Hakkari ve Şırnak’ın ilçe olmasına ilişkin düzenleme Torba Tasarı’dan çıkarıldı.

Yine tartışmalara neden olan belediyelere kayyum atanmasını öngören düzenleme de tasarı metninden çıkarıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen Torba Tasarı’da bulunan bazı tartışmalı maddeler geri çekildi.

Hakkari ve Şırnak’ın ilçe olması ile Cizre ve Yüksekova’nın il olmasını öngören düzenleme tasarıdan çıkarıldı. Buna göre Hakkari ve Şırnak il olarak kalacak, Yüksekova ve Cizre’de ilçe olmaya devam edecek.

Kayyum düzenlemesi de tasarıdan çıkarıldı. Bir diğer tartışmalı düzenleme de belediyelere kayyum atanmasıydı. Tasarıya göre, terör suçu nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediye başkanı, başkanvekili ve meclis üyelerinin yerine içişleri bakanı ve vali tarafından görevlendirme yapılacaktı.

Özellikle DBP ve HDP’li belediyelerin tasfiyesi olarak değerlendirilen bu maddeler de tasarı metninden çıkarıldı. Bu düzenlemeler, dört partinin ortak önergesi ile Torba Tasarı’dan çıkarıldı. Muhalefet partisi milletvekilleri kararı alkışlarla karşıladı.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.