DEM Bitlis Belediye
Losev

Tipi Bitlis’te hayatı durdurdu: 2 otobüs devrildi, en az 35 yaralı!

Videoyu Aç Tipi Bitlis’te hayatı durdurdu: 2 otobüs devrildi, en az 35 yaralı!
A
a

Bitlis ve ilçelerinde iki gündür devam eden yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı hayat durma noktasına geldi.

Yaşanan çok sayıda trafik kazasına ekipler müdahale etmekte zorlanırken Tatvan-Van karayolu Yelkenli mevkiinde sürücüleri henüz belirlenemeyen biri 34 JN 1813 plakalı iki yolcu otobüsünün devrildiği, 35’den fazla yolcunun yaralandığı bildirildi.

Bitlis merkez ve ilçelerinde iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı tipi ve fırtınaya döndü. Akşam saatlerinde iyice kötüleşen hava şartları nedeniyle şehirlerarası ulaşım büyük ölçüde durdurulurken kent merkezlerinde ise hayat durma noktasına geldi.

Tatvan-Van karayolu Yelkenli mevkiinde 2 yolcu otobüsü olumsuz hava şartlarından dolayı kaza geçirdi. Kazada ilk bilgilere göre 35’in üzerinde yolcu yaralandı. Kaza yerine sevk edilen sağlık ve kurtarma ekipleri hem kaza alanına ulaşmakta hem yaralıları tahliye etmekte zorlanıyor.

Çoğunluğu hafif şekilde yaralanan yolculara kaza yerine giden sağlık ekipleri ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptı. Yaralılar daha sonra Tatvan ve Bitlis Devlet Hastanelerine kaldırılıyor.

Öte yandan olumsuz hava koşullarından dolayı çok sayıda vatandaşın da yolda kaldığı bilgisi geliyor. 

AFAD, Karayolları, Sağlık ve Belediye ekipleri Tatvan-Van, Tatvan-Ahlat, Tatvan-Bitlis, Bitlis-Diyarbakır yollarında ihbarlar üzerine kazalara müdahale etmeye ve yolda kalanları kurtarmaya çalışıyor. 

Yapılan açıklamalara göre Tatvan-Van yolunun 0-67,1. kilometreleri arası ve Muş-Tatvan devlet yolunun 12-36. km'leri arası yoğun tipi nedeniyle trafiğe kapatılmıştır.

 
Kaynak : Bitlis News

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.