Losev

Tezcan, Osb Toplantısını Terk Etti

A
a

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Tezcan, valilik tarafından gerçekleştirilen ‘Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Bilgilendirme Toplantısı’nın hukuka aykırı olduğunu iddia ederek salonu terk etti.

Bitlis Valiliği tarafından düzenlenen Bitlis Organize Sanayi Bölgesi bilgilendirme toplantısının hukuka aykırı olduğunu ileri süren Bitlis Ticaret ve Sanayai Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Tezcan toplantıyı terk etti. Tezcan, müteşebbis heyeti toplantısında kararnamesi olmayan Organize Sanayi İl Müdürünün sunum yapması ve heyette üyeliği bulunmayan Vali Yardımcısının toplantıda söz alıp konuşmasının hukuki olmadığını belirtti.
 
Bitlis Organize Sanayi Bölgesi bilgilendirme toplantısı saat 09.00'da valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul 12 yıldır yer tespiti yapılamayan Osb'de son bir yıl içersinde çok mesafe kat ettiklerini belirtti. Bitlis'in konumunun çok özel olduğunu anlatan Vali Yurdakul, Osb'nin yer tespiti için 12 yıldır uğraşılıyor. 12 yıl bekledikten sonra 1 yıl içerisinde bu noktaya gelmemiz çok güzel bir başarıdır. Ama toplamda geç kalındığını da ifade etmek isterim. Burada bir suçlu aramak birilerini suçlamak derdinde değilim. Bitlis'in diğer illerden farkı ortak aklı ve uyumu çok iyi gerçekleştiren bir vilayet olmasıdır. Osb'de geldiğimiz nokta çok umut vericidir dedi.
 
'AMACIMIZ 7 BİN İSTİHDAM'
 
Vali Yurdakul, özellikle Bitlis Ticaret ve Sanayai Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Tezcan'ın bu süreci iyi takip ettiğini belirterek, Bitlis'te şu an elimizde 15 bin işsiz görünüyor. Bizim hedefimiz yaptığımız projelerle 5 yıl içerisinde en az 7 bin gencimizi istihdam etmektir. Şu an organize sanayimizin alt yapısını tamamladık. Tahsis talepleri yağmur gibi geliyor. Geçtiğimiz günlerde sevindirici bir haber aldık. Bizim aldığımız kredilerde bedelli ya da kısmen bedelsiz tahsis imkanı getirildi. 6'ıncı bölgeye bu şekilde bir katkıda bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bizleri büyük bir sıkıntıdan kurtardılar diye konuştu.
 
DAVUT TEZCAN TOPLANTIYI TERK ETTİ
 
Vali Yurdakul'un açıklamalarının ardından basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ikinci bölümünden kısa süre sonra Bitlis TSO Başkan ve üyeleri toplantının hukuk yasalarına aykırı bir şekilde devam ettiği iddiası ile toplantıyı terk etti. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Davut Tezcan, müteşebbis heyeti toplantısında kararnamesi olmayan bir müdürün sunum yapması ve heyette üyeliği bulunmayan Vali Yardımcısının toplantıda söz alıp konuşmasının hukuka aykırı olduğunu iddia ederek toplantıyı terk ettiklerini belirterek şöyle konuştu
 
'TOPLANTI YASAL DEĞİL'
 
Toplantıda yasal olmayan bir müdür tanıtım ve sunum yapıyor. Daha müdürlüğü kesinleşmeden ve bakanlığa yazısı bile gitmemişken evrakların ve dokümanların tanıtımını yapıyor. Ben de toplantı sırasında bunları yasal olmadığını ifade ettim. Burada karar alınır, karar bakanlığa gönderilir. Onay çıkarsa arkadaşımız müdür olarak görevine başlar. Ancak daha görevi olmadan gayri resmi bir kurumu teslim etmenin ne kadar doğru olduğunu sordum. Bunu dile getirdiğim zaman Müteşebbis Heyeti Yönetim Kurulunda olmayan Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz toplantıya müdahale etti. Siz müteşebbis heyeti üyesi değilsiniz. Siz bu işlere ne diye müdahale ediyorsunuz Sorunlarını kendisine sorduğum anda 'Müdahale ederim' ve 'Oylamaya gidin 'cevabını aldık. Bizler de toplantıda tatsız olaylara mahal vermemek adına ve toplantının etik olmadığını düşündüğümüz için Organize Sanayi İl Müdürünün yasal olmadığı için toplantıyı terk ettik.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.