Losev

Tendürek'te çatışma: 7 korucu, 2 asker ve 1 sivil hayatını kaybetti

Videoyu Aç Tendürek'te çatışma: 7 korucu, 2 asker ve 1 sivil hayatını kaybetti
A
a

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ndeki Tendürek Dağı bölgesinde PKK’liler nöbet tutan koruculara saldırı düzenledi. Saldırı sonrası çıkan çatışmada 7 korucu ile bir uzman çavuş, bir asker, eski korucu olan bir sivil yaşamını yitirdi, üç asker ile bir sivil yaralandı.

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ndeki Tendürek Dağı bölgesinde PKK’liler, nöbet tutan koruculara saldırı düzenledi.

Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü Karakuş Tepe mevkiinde mevzilerde nöbet tutan koruculara, dün saat 20.30 sıralarında saldırı düzenlendi.

Uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla düzenlenen saldırı sonrası çatışma çıktı.

Çatışmada 7 korucu ile bir uzman çavuş, bir asker, eski korucu olan bir sivil yaşamını yitirdi, üç asker ile bir sivil yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ağrı Valiliği’nden açıklama

Saldırıyla ilgili olarak valilik de bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

“İlimiz Doğubayazıt İlçesi Gökçebulak Köyü Karakuştepe Mevkiinde saat 20:30 sularında Bölücü Terör Örgütü PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda teröristlerle girilen çatışmada 1 jandarma uzman çavuş ve 7 geçici köy korucusu olmak üzere toplam 8 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 1’si ağır olmak üzere 4 tane güvenlik görevlimiz (1 Jandarma Uzman Erbaş, 3 Jandarma Er) ve 2 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Çatışma sonrasında tespit edilen hedeflere topçu atışı yapılmış ve hava destekli operasyon başlatılmıştır. Yaralılar Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Şehit güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.