Losev

TEMA Vakfı Mutki Şubesi tarafından Ağaç Kardeşliği projesi

Videoyu Aç TEMA Vakfı Mutki Şubesi tarafından Ağaç Kardeşliği projesi
A
a

TEMA Vakfı Mutki Şubesi tarafından Atatürk İlkokulu 3-A sınıfı öğrencilerine ‘’Ağaç Kardeşliği’’ projesinin materyalleri dağıtıldı.

Sınıf Öğretmeni Gurbet ORAK, Okul Müdür Yardımcısı Yafes ULUTAŞ ve Mutki TEMA Sorumlusu Kenan ORAK tarafından ‘’Ağaç Kardeşliği Projesi’’ kapsamında her öğrenciye TEMA önlüğü, gözlem kutusu, gözlem defteri, tohum, saksı, toprak ve ismine özel fidan sertifikası dağıtımı yapıldı.

TEMA Mutki Sorumlusu Kenan ORAK ‘’ TEMA Vakfı “Ağaç Kardeşliği” projesi kapsamında oluşturulacak “Adım Adım - Çocuklar Hatıra Ormanları” ile ağaçlandırma ve erozyonla mücadeleye katkı sağlamayı hedeflemekte, çocuklara sunulacak doğa eğitim programıyla da çocukların doğada yaparak yaşayarak öğrenmelerine destek olarak doğa ile giderek azalan ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Bu proje, Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde ve 47 ilde uygulanacak olan bir projedir. Bu kapsamda öğrencilerimiz yıl boyunca bu özel doğa eğitim programına katılacak, özel tasarlanmış gözlem kutusunun merceğinden doğal varlıkları yakından inceleyip, tohumunu ekip fidanının yetişmesine tanıklık edecek, tüm bunları yaparken kendi gözlem defterine duygularını, düşüncelerini not edecek,  yetişen fidanların da TEMA Gönüllülerinin koordinasyonunda çocuklar tarafından yerelde uygun alanlara dikilmesi amaçlanmaktadır.
Ayrıca eğitim programına katılan her bir çocuk adına Çanakkale’de oluşturulacak ‘’Adım Adım Çocuklar Hatıra Ormanları’nda bir fidan dikilecektir.’’ dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.