Losev

Tema Gönüllüleri Mutki'de Toprağa Saygı Yürüyüşü Düzenledi

Videoyu Aç Tema Gönüllüleri Mutki'de Toprağa Saygı Yürüyüşü Düzenledi
A
a

            Mutki'de Toprağa Saygı Yürüyüşü Düzenledi

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ( TEMA ) Mutki Gönüllüleri ilçede Toprağa Saygı Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Atatürk İlkokulu Müdürlüğü bahçesinden başlayan yürüyüşe TEMA Mutki gönüllüleri, Atatürk İlkokulu İdarecileri, Saygıdeğer Öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

TEMA Vakfı’nın 1992 yılından bu yana erozyonla mücadele etkinlikleri yaptığını ve her yıl 9-15 Kasım tarihleri arasında “Toprağa Saygı Yürüyüşleri” düzenlediklerini söyleyen TEMA Vakfı Mutki Sorumlusu Kenan ORAK, “Tüm Türkiye'de TEMA Vakfı gönüllülerinin yaptığı gibi biz de burada toprağa saygıyı göstermek, toprakla ilgili dikkat çekilmesi gereken konuları gündeme getirmek için buradayız. Bu yıl 'Toprağa Saygı Yürüyüşü'nün ayrı bir önemi var. Birleşmiş Milletlerin Ankara'da yapmış olduğu 12'nci taraflar toplantısında toprağın bozulmasını önlemek Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda koruma altına alınmış oldu. Bir anlaşma imzalandı. Dolayısıyla TEMA Vakfı'nın yıllardır yürütmüş olduğu bu mücadelenin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmesinden de son derece mutluyuz. Bu yıl daha gururlu yürüyoruz” dedi.

TEMA Mutki Gönüllüleri ellerindeki pankartlarla ilçe caddesinde yürüyerek toprağa saygı yürüyüşünü tamamladı.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.