DEM Bitlis Belediye
Losev

Tekel Binası Bitlis Belediyesinin Elinden Alındı

Videoyu Aç Tekel Binası Bitlis Belediyesinin Elinden Alındı
A
a

Belediyenin tapusunda ve mal varlığı içerisinde olan arazi ve binalar ‘kamu yararına’ ibaresi çıkarılarak özelleştirildi.

Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, Tekel Tütün Fabrikasına ait arazi ve binaların, Özelleştirme Dairesi Başkanlığı tarafından alınan kararla belediyeden geri istenmesine tepki gösterdi.

Geçtiğimiz yıllarda özelleştirilen Tekel Tütün Fabrikasına ait arazi ve binaların 'kamu yararına kullanılması' ibaresi altında Bitlis Belediyesine devredilmesinin ardından, Özelleştirme Dairesi Başkanlığınca geçtiğimiz günlerde bina ve arazilerin iadesi istendi.

Bunun üzerine Belediye Başkanı Olan, alınan kararla ilgili kentteki Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlarla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Belediyede düzenlenen toplantı öncesi Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından konuşan Olan, bu tutumun yanlı olduğunu ve alınan kararları esnaflarla ve vatandaşlarla birlikte değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Özelleştirme Dairesi Başkanlığının kararının hukuki olmadığını ve sonuna kadar bunun takipçisi olacaklarını ifade eden Olan, şöyle konuştu:

"Seçim döneminde halka 'belediye olarak bir karar aldığımızda hep bu kararı halkımızla alacağız' dedik. Seçimden bu yana halkın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bitlis halkına ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2009 yılında şu an itfaiye hizmet binasının olduğu yerde Tekele ait binalar Bitlis Belediyesi hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelsiz olarak devri yapılmıştı ve sigara fabrikasının yeri aynı şekilde belediyeye verilmişti. Tapuları bizde.  Bu süreç içerisinde itfaiyenin yeri ile ilgili belediye yönetimi bir proje hazırlamış, bu projenin ismiyle oraya alışeriş merkezi ve otel için 97 bin lira bedel ödenmiş. Eğer burası belediyeye ait değilse neden projelendirildi. Neden bu kadar bedel ödendi?"

Belediyenin tapusunda ve mal varlığı içerisinde olan arazi ve binaların 'kamu yararına' ibaresi çıkarılarak özelleştirdiğini belirten Olan, duruma ya sesiz kalacaklarını ya da haklarını almak için hukuki yollarla mücadele edeceklerini belirtti.

Olan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bundan 6 yıl önce Bitlis'te 40 bin insanın geçim kaynağı olan bir tütün fabrikası vardı. Bu arsalar ve binalar, hem tekel tütün üreticilerinin hem de işçilerimizin el emeğiydi. Bu halkın çalışarak kazandığı arsalardı. Bunlarda dolaylı olarak belediyeye verildi. Bu halkın malıdır. Görüşleriniz bizim için yol açıcıdır. Bu belediyenin değil, hepimizin sorunudur. Eğer sizler bize sahip çıkarsanız, bizler size beş yıl hizmet edebiliriz. Onların amacı bizi pasif hale getirmek. Farklı bir parti olabiliriz. Ama onlar hep 30 Mart'a kadardı. Bu insanlar halkın seçtiği insanlardır. O nedenle sizlerin de burayı yönetmesi gerekiyor."

Daha sonra Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri söz alarak görüşlerini bildirdi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.