DEM Bitlis Belediye
Losev

Tefeciliğe karşı Güroymak esnafıda harekete geçti

Videoyu Aç Tefeciliğe karşı Güroymak esnafıda harekete geçti
A
a

Güroymak ilçesinde vatandaşların tefeciler tarafından mağdur edilmesini önlemek amacıyla Güroymak esnafı da harekete geçti.

Güroymak esnafı iş yerlerine tefeciliğe ben de karşıyım afiş ve pankartlar astı.
Güroymak ilçesinde her kesimden tefeciliğe karşı tepkiler yükselmeye devam ediyor. Bir tepkide Güroymak esnafından geldi. Esnaflar tepkisini işyerlerine astıkları pankart ve afişlerle gösterdi.

Astıkları pankart hakkında açıklamalarda bulunan esnaflar tefeciliğe karşı mücadele ve tepkilerini dile getirmek amacıyla böyle bir yönteme başvurduklarını belirttiler. İlçede tefecilikle mücadele startını veren Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu'na teşekkür ettiler.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, bu sömürü çarkıyla mücadele etmek ancak organize bir şekilde mümkündür. İlçemizde hızla yayılmış tefecilik, madde bağımlılığı, şans oyunlarıyla mücadele çalışmasını daha önce başlatmıştık. Bu mücadelemize her kesimden destekler geldi. Güroymak Esnafı bu iş yerlerine astıkları pankart ve afişlerle destek vermeye başladılar. Bu mücadelemizi daha önce yapmış olduğunuz çeşitli toplantılar, tefeciliğe lanet yürüyüşüyle tepkimizi göstermiştik. Tefecilerin tespiti ve cezalandırılması için her türlü mücadele verileceğini belirtti.

İlçe esnaflarından Çetin Yağız, gerçek anlamda da bu tefecilikle bir ailenin veyahut ne bileyim toplumsal olarak da mağdur olmuş çok kişi var. Güroymak’ta ve çoğu zamanda bu tefecilere bulaşıp geri dönüşü sağlanmadığı için ve sıkboğaz edilip en sonunda intiharlara kalkışanlar olmuştur. Tabii çevremizde rastladığımız çoğu arkadaşlarımız vardır. Çözüm için bu tefecilere bulaşıp gerçek anlamda mağdur olanlara bizzat ilçe kaymakamımız Ufuk Özen Alibeyoğlu’na ulaşıp gerekli evraklarla ellerindeki herhangi bir kanıtla tespit edilerek isimlerinin açıklamasını istiyorum dedi.

İlçe esnafı Ersin Balta AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel kardeşim tefecilik zaten dinen haramdır. Tefecilik yapan, yedirene, yiyene karşıyız. Bu ilçede tefecilik yapan kim olursa olsun bizde lanetliyoruz. Tefecilik yapan zaten aileyi mağdur ediyor çocukları perişan ediyor hiç uğruna yaptığı şeyler ter dökmeden para kazanıyor haramdır dürüst değildir. Ben bir esnaf olarak karşıyım. Önerimiz biz kendi imkânlarımızla o insanlara yanaşmamamız lazım para almamak gerekiyor. Yasal olarak bir işlem olsa çok güzel olur en azından caydırıcı bir ceza olsa onlar için çok makul güzel olur dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.